Ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο Έλληνας φωτογράφος Κωνσταντίνος Σοφικίτης, είναι ο νικητής του βραβείου του Ανοιχτού Διαγωνισμού της κατηγορίας «Στο Δρόμο» των Sony World Photography Awards 2017, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο. Η εκπληκτική του φωτογραφία, με τίτλο «Οι πρωταγωνιστές του Halloween» (‘Halloween Protagonists’), του χάρισε,επίσης, την πρώτη θέση του Εθνικού βραβείου για την Ελλάδα, ενός παγκόσμιου προγράμματος που επιβραβεύει τις καλύτερες φωτογραφίες για περισσότερες από 60 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο νικητής, Κωνσταντίνος Σοφικίτης


Ο Κωνσταντίνος, ένας 29χρονος φωτογράφος που ζει στην Αθήνα, επιλέχθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 105.000 συμμετοχές για το βραβείο του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Είναι ένας από τους δέκα νικητές των κατηγοριών του Ανοιχτού Διαγωνισμού, που ανακοινώθηκαν σήμερα. Κάθε νικητής θα λάβει μια φωτογραφική μηχανή Sony α7 II με ένα σετ φακών και θα διαγωνιστεί με τους νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών για να κερδίσει τον σημαντικό τίτλο του «Φωτογράφου της Χρονιάς» των SWPA, δηλαδή ένα ταξίδι στην τελετή απονομής βραβείων που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Λονδίνο, καθώς και το χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000$ (USD).

Ο Πρόεδρος του Ανοιχτού Διαγωνισμού, Δημοσιογράφος και Φωτογράφος Damien Demolder, δήλωσε σχετικά με τη φωτογραφία του κ. Σοφικίτη που διακρίθηκε: «Αυτό που λειτουργεί πολύ καλά για μένα σε αυτή τη φωτογραφία είναι η αντίθεση μεταξύ του κέντρου προσοχής μας και του περιβάλλοντος του. Οι άνθρωποι στο δρόμο φαίνονται να μην έχουν προσέξει καν τον Joker. Και αυτό το καθιστά ακόμη πιο τρομακτικό. Ο Κωνσταντίνος κατάφερε να αποτυπώσει εξαιρετικά το βάθος στο κάδρο και το πλάτος, για να συμπεριλάβει και τους άλλους ανθρώπους στο δρόμο, ενώ ο φωτισμός και η λευκή μάσκα επιτρέπουν στο θέμα να ξεπροβάλλει.»

Η νικητήρια φωτογραφία (πατήστε πάνω της για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τίτλος φωτογραφίας: «Halloween Protagonists»

H νικητήρια φωτογραφία του Κωνσταντίνου θα φιλοξενηθεί στην έκθεση Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition, στο Somerset House, στο Λονδίνο, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 21 Απριλίου, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των νικητών όλων των κατηγοριών, μέχρι τις 7 Μαΐου.

Για την πλήρη λίστα των νικητών του Ανοιχτού Διαγωνισμού και των Εθνικών βραβείων που ανακοινώθηκε σήμερα, μπορείτε να επισκεφθείτε το: www.worldphoto.org/winners-galleries

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης