Επιμένει στις προτάσεις του για κατάργηση των τελών περιαγωγής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ. Στην ομιλία του ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο κ. Γιούνκερ πρότεινε ακόμη να καθιερωθεί μέχρι το 2020 στα κεντρικά σημεία σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Ευρώπης ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο πρόεδρος της ΕΕ που και παλαιότερα είχε ζητήσει αλλαγές στα τέλη περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «πολιτικός σημαίνει να διορθώνεις τα τεχνοκρατικά σφάλματα αμέσως μόλις συμβούν. Η Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αποφάσισαν από κοινού να καταργήσουν τα τέλη περιαγωγής στα κινητά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι «πρόκειται για υπόσχεση την οποία θα τηρήσουμε. Όχι μόνο για όσους πραγματοποιούν διήμερα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό. Όχι μόνο για τον παραθεριστή που περνά δύο εβδομάδες στον ήλιο. Αλλά και για τους διακινούμενους εργαζόμενους και για τα εκατομμύρια των σπουδαστών Erasmus, που σπουδάζουν στο εξωτερικό για ένα ή δύο εξάμηνα. Θα δείτε ένα νέο, καλύτερο σχέδιο την επόμενη εβδομάδα. Η περιαγωγή πρέπει να είναι ίδια με την παραμονή στην πατρίδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης