Ο περσινός νικητής του Red Bull Player One μίλησε για τη ζωή του μετά το διαγωνισμό, με τι ασχολείται τώρα και πώς ένιωθε όταν διαγωνιζόταν πάνω στο stage.

Tο πιο ωραίο συναίσθημα είναι να καταφέρεις να φτάσεις στον τελικό και να τον κερδίσεις. Δεν περιγράφεται o ενθουσιασμός που νιώθεις όταν έχεις περάσει από όλες τις μάχες και ανεβαίνεις στo stage για να σηκώσεις το τρόπαιο μπροστά στο κοινό. Όλα αυτά, τα έχει ζήσει ο Erik ‘ Ziviz ‘ Lövgren, ο παγκόσμιος νικητής του διαγωνισμού Red Bull Player One του 2018, του συναρπαστικού τουρνουά 1v1 League of Legends που προκρίθηκε κερδίζοντας στον τοπικό προκριματικό και φτάνοντας ως τον παγκόσμιο τελικό στο Σάο Πάολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη φετινή επιστροφή του Red Bull Player One, το Red Bull μίλησε με τον κυρίαρχο πρωταθλητή για να μάθει ποια ήταν η εμπειρία του, τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα και αν θα επιστρέψει στο διαγωνισμό για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Αισθάνθηκες ποτέ ότι αυτό που έζησες στον περσινό τελικό είναι εκτός πραγματικότητας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν μια φανταστική εμπειρία συνολικά. Από την αρχή ως το τέλος της. Δηλαδή, από τον offline προκριματικό στη Στοκχόλμη ως το ταξίδι μου στο Σάο Πάολο. Δεν είχα πάει ποτέ στη Νότια Αμερική, οπότε το Σάο Πάολο ήταν από μόνο του μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Στη συνέχεια, από το τουρνουά και τη νίκη μου έχω κρατήσει πολύ όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις ζωής. Γενικά, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι έχω βρεθεί σε άλλη διάσταση, πέρα από κάποιες στιγμές μετά τον τελικό και κατά τη διάρκεια του afterparty που ένιωθα ότι όλο αυτό που ζω είναι αδιανόητο.

Με τι ασχολείσαι τώρα;

Παίζω επαγγελματικά πόκερ. Πριν από λίγους μήνες, έκανα διάλειμμα από τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο για να μπορέσω να ασχοληθώ μόνο με αυτό και να δω πώς μπορώ να το εξελίξω. Έπαιζα πόκερ τα τελευταία πέντε χρόνια μέχρι που τελικά έφτασα στο σημείο που ήθελα να προσπαθήσω να το εξασκήσω επαγγελματικά και να ζήσω από αυτό.

Πώς ένιωσες όταν έμαθες ότι θα εκπροσωπήσεις την χώρα σου;

Ένιωσα τέλεια γιατί από παιδί ονειρευόμουν να εκπροσωπήσω τη Σουηδία, είτε μέσω της ομάδας ποδοσφαίρου, μέσω τουρνουά πινγκ-πονγκ ή esports. Πάντα ήθελα να φορώ φανέλα που να έχει τη σουηδική σημαία και το όνομά μου.

Πώς ήταν να παίζεις πάνω στο stage; Μπορείς να θυμηθείς τι σκεφτόσουν και πώς ένιωθες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

Έπαιζα League of Legends ανταγωνιστικά από το 2011, οπότε δεν ήταν η πρώτη μου εμφάνιση στη σκηνή. Για μένα, το παιχνίδι πάνω στο stage ήταν κάτι που είχα συνηθίσει να κάνω. Αυτό που δεν είχα ξανακάνει και πραγματικά μου άρεσε πολύ, ήταν οι αμέτρητες συνεντεύξεις που έκανα μετά την νίκη του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Καθώς το Red Bull Player One είναι ένα ατομικό παιχνίδι, πόσο διαφορετικό είναι για εσένα σε σύγκριση με ένα ομαδικό παιχνίδι;

Πάντα μου άρεσε να παίζω μόνος μου. Μάλλον από μικρός το προτιμούσα αυτό, γι’ αυτό είχα επιλέξει να παίζω πινγκ-πονγκ γιατί και εκεί έπαιζα μόνος μου και είχα μόνο έναν αντίπαλο. Επίσης, επειδή έπαιζα σε υψηλό επίπεδο, είχα πάντα μαζί μου τον Ιβάν (προπονητή μου) για να μιλήσω για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσω και να προετοιμαστώ για τους επερχόμενους αγώνες.

Τι πιστεύεις για τους pro στο χώρο του gaming και πώς νιώθεις που είσαι και εσύ ένας από αυτούς;

Θεωρώ ότι είναι φανταστικό να κάνεις αυτό που αγαπάς και να ζεις από αυτό. Είναι κάτι που ονειρεύονται να κάνουν πολλοί άνθρωποι. Εγώ κατάφερα και το έζησα για λίγα χρόνια, αλλά όχι στο επίπεδο που είναι σήμερα. Σήμερα, μπορείς να πας σε ειδικά προσαρμοσμένους χώρους για gaming και να έχεις πολλούς προπονητές στο προσωπικό της ομάδας σου από οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Στα δικά μου χρόνια, μόνο οι ομάδες LCS (LEC) είχαν τέτοιους χώρους, οπότε είναι φανερό ότι η βιομηχανία έχει αναπτυχθεί με πολύ γρήγορο ρυθμό και μπορεί ωφελήσει όλους όσους ονειρεύονται να πάνε μπροστά.

Πες μας για τους τελικούς. Πώς ένιωσες όταν κέρδισες τον τελευταίο αγώνα;

Ένιωσα ανακούφιση που κατάφερα να πετύχω τον στόχο που είχα θέσει πριν πάω Βραζιλία. Επίσης, ένιωσα απίστευτη χαρά και άλλα πολύ έντονα συναισθήματα που ακόμα δεν μπορώ να περιγράψω!

Άλλαξε η ζωή σου μετά την κατάκτηση του τίτλου;

Στην πραγματικότητα όχι. Δεν παίζω LoL τόσο πολύ όσο έπαιζα παλιότερα, αλλά έχω λάβει μεγαλύτερη αναγνώριση στον τόπο μου, όπως διάφορες αναφορές που έχουν γίνει στο όνομά μου από την τοπική εφημερίδα.

Θα λάβεις μέρος στο φετινό τουρνουά;

Εννοείται! Μα, δεν πρέπει να υπερασπιστώ τον τίτλο μου;

Πιστεύεις ότι το solo meta έχει αλλάξει πολύ από τον περσινό διαγωνισμό;

Σχεδόν καθόλου. Πιστεύω πως ακριβώς οι ίδιοι champions θα ξεχωρίσουν και φέτος.

Τι συμβουλή θα έδινες σε αυτόν που θέλει να συμμετάσχει;

Να μείνει σταθερός σε αυτά που ξέρει και σε όσα τον κάνουν να αισθάνεσαι άνετα όσο παίζει. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσει να παίξει με champions που δεν ξέρει ενάντια σε παίκτες που τους ξέρουν. Να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια στρατηγική με τους champions που ξέρει και να κάνει ban τους champions που παίζουν καλά ενάντια σε αυτούς που επιλέγει. Ακόμα, να κάνει προπόνηση 1v1 με φίλους ή με άλλους που μπορεί να βρει στο Discord του Red Bull Player One.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης