Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 5G προ των… πυλών! Η νέα γενιά ασύρματων δικτύων υπόσχεται ταχύτητες μετάδοσης  έως και 10 φορές μεγαλύτερες (1000 MB/s), και ελαχιστοποίηση του χρόνου απόκρισης (latency) φτάνοντας κάτω από 1 ms, το οποίο είναι περίπου 60 με 120 φορές μικρότερο από τη μέση ταχύτητα 4G!

Μια καλή γεύση του… νέου ψηφιακού κόσμου που ανοίγεται μπροστά μας, μπορούν να λάβουν οι επισκέπτες στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο της Wind, της εταιρείας που ήδη διανοίγει αυτές τις δυνατότητες πιλοτικά!

Ο φακός του zougla.gr επισκέφτηκε το περίπτερο και συνομίλησε με τον Γιώργο Τσαπρούνη, Διευθυντή Επικοινωνίας της Wind Ελλάς, ο οποίος μας έδωσε μια γεύση από το… μέλλον!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι τεράστιες αυτές ταχύτητες θα έχουν άπειρες εφαρμογές, εκτός από τα κινητά μας. Η τηλεϊατρική, τα αυτοκινούμενα οχήματα, η βιομηχανία, είναι μερικοί από τους κλάδους που θα αλλάξουν.

»Όπως βέβαια θα αλλάξει άρδην η ταχύτητα στο κατέβασμα των αρχείων. Φανταστείτε ότι για να κατεβάσετε μια ταινία σήμερα απαιτούνται το λιγότερο 10 λεπτά. Με το 5G θα αρκούν 30-40 δευτερόλεπτα!

»Από το 2021, που θα ξεκινήσει σταδιακά η εμπορική λειτουργία του δικτύου, θα αλλάξει ο τρόπος που διασκεδάζουμε, επιχειρούμε και επικοινωνούμε! Η Wind έχει ξεκινήσει προετοιμασία για την υλοποίηση των επενδύσεων ώστε η χώρα μας να κάνει το μεγάλο ψηφιακό άλμα», αναφέρει ο Γιώργος Τσαπρούνης χαρακτηριστικά.

Δείτε στο ρεπορτάζ του zougla.gr τη συνέντευξη αλλά και ζωντανή επίδειξη των ταχυτήτων που μας περιμένουν!

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης