Το Facebook ξεκίνησε δοκιμαστικά στις ΗΠΑ μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Facebook News, για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των fake news.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα της υπηρεσίας, το Facebook News θα αποτελεί μια νέα καρτέλα, όπου θα μπορεί ο χρήστης να βρει ειδήσεις που έχουν επιλεχθεί ως έγκυρες από το ίδιο το Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Facebook News θα συμπεριλαμβάνει περιεχόμενο από αρκετές κατηγορίες: γενικές, επικαιρότητα, διάφορες και τοπικά νέα. Μέσω έρευνας, ερωτήθηκαν πάνω από 100.000 Αμερικανοί για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και το κοινωνικό δίκτυο ανακάλυψε ότι πολλά θέματα δεν εξυπηρετούνται αρκούντως. Οι κατηγορίες αυτές είναι η ψυχαγωγία, υγεία, επιχειρηματικό και σπορ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αρχή, το Facebook News θα προωθεί τοπικές ειδήσεις από όλες τις μητροπόλεις της χώρας, ξεκινώντας με τις Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σικάγο, Dallas-Forth Worth, Φιλαδέλφεια, Χιούστον, Ουάσινγκτον, Mαϊάμι, Ατλάντα και Βοστώνη.

Περισσότερο περιεχόμενο θα έρθει μες τους επόμενους μηνες και θα περιλαμβάνει τοπικά νέα από το Today In, την καρτέλα τοπικών νέων και κοινωνικών πληροφοριών που πρόσφατα επεκτάθηκε σε πάνω από 6.000 αμερικανικές πόλεις.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης