.eu / .ευ: Τα πλεονεκτήματα ενός ευρωπαϊκού domain name

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, 21:02
.eu / .ευ: Τα πλεονεκτήματα ενός ευρωπαϊκού domain name

Τα domain names είναι η “ηλεκτρονική ταυτότητα” και η διεύθυνση ενός website στο διαδίκτυο και συνήθως ο τρόπος με τον οποίο θα σε αναζητήσει το κοινό σου. Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τα .eu και .ευ domains που είναι  το “ευρωπαϊκό διαβατήριο” του website σου και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που προσφέρουν.
 

Στοχευμένα στο ευρωπαϊκό κοινό
 

Με την κατοχύρωση και χρήση ενός domain με κατάληξη .eu (πχ. mywebsite.eu), όπου το .eu είναι τα αρχικά της λέξης "Europe", διευρύνεις τους ορίζοντες της επιχείρησης ή του οργανισμού σου στο ευρωπαϊκό κοινό. Πάνω από 500 εκατομμύρια δυνητικοί επισκέπτες της ιστοσελίδας σε 27 χώρες θα ενταχθούν στο κοινό στόχευσης σου.


Αν έχεις ήδη ένα website σε domain με κατάληξη .gr, μπορείς πχ. να δημοσιεύσεις συγκεκριμένες ενότητες του (ή ακόμα και εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο), σε ένα νέο site την κατάληξη του νέου .eu domain σου.


Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσεις το “on page SEO” του site σου για να απευθυνθείς σε ευρωπαίους πολίτες αλλά και να δημιουργήσεις στοχευμένες marketing καμπάνιες για τις χώρες στις οποίες επιθυμείς να διευρύνεις τις δραστηριότητες σου.
 

Προστασία του brand name σου
 

Εάν η επιχείρηση ή ο οργανισμός σου συνεχώς μεγαλώνει ή σκέφτεσαι να αποκτήσει ευρωπαϊκή απεύθυνση, καλό θα ήταν να σκεφτείς την προστασία του domain name σου εγκαίρως.


Κατοχυρώνοντας και ανανεώνοντας το .eu domain σου αποτρέπεις τους ανταγωνιστές σου κ.α. από το να το αποκτήσουν, να δημοσιεύσουν περιεχόμενο σε αυτό και να βλάψουν το brand σου ή την αξιοπιστία του. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και την αρχή της χρονικής προτεραιότητας κατοχύρωσης, αρκεί να έχεις κατοχυρώσει το .eu domain σου από επίσημο καταχωρητή του μητρώου, όπως η DNHOST. Δε χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις και μπορείς να το ανακατευθύνεις (parked) στο κύριο domain σου.Επέκταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο


Για εσένα που στο μυαλό σου είναι η επέκταση της startup σου ή οι μέτοχοι της εταιρίας σου, τα .eu domains είναι το κατάλληλο σήμα για την πρόθεση επέκτασης στην Ευρωπαική ένωση.
 

Οι χρήστες και οι επενδυτές σου θα δουν επισκεψιμότητα και αναζητήσεις από ευρωπαϊκές χώρες και με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις να του πείσεις για την ανάγκη επέκτασης των δραστηριοτήτων σου. Επίσης, με βάση τα αποτελέσματα επισκεψεμιμότητας από το website σου θα μπορέσεις να αξιολογήσεις το κόστος και το εύρος επέκτασης που θα πραγματοποιήσεις ώστε να ανταποκριθεί στους στόχους και το budget που διαθέτεις. 

Επιλογή ειδικών χαρακτήρων
 

Με αφετηρία τις 14 Νοεμβρίου 2019 η οικογένεια των ευρωπαϊκών domain names μεγάλωσε για να συμπεριλάβει και την κατάληξη .ευ.

Πλέον έχεις τη δυνατότητα να κατοχυρώσεις με ελληνικούς χαρακτήρες και την κατάληξη .ευ το domain name της επιλογής σου (πχ ευρώ.ευ). 


Αξιοποίησε την ευκαιρία να βρεις ένα όνομα με ελληνικούς χαρακτήρες που δεν ήταν διαθέσιμο σε άλλη κατάληξη ή προστάτευσε το ήδη υπάρχον domain name της επιχείρησής σου.
 

Αξιοπιστία του domain name
 

Τα ευρωπαϊκά domains πιστοποιούν πως ο κάτοχος τους έχει ευρωπαϊκή υπηκοότητα, είτε η επιχείρηση έχει έδρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα εάν δεν κατατεθούν συγκεκριμένα πιστοποιητικά κατά τη διαδικασία κατοχύρωσης που να αποδεικνύουν τα παραπάνω, δεν είναι δυνατόν να αποκτηθεί ένα .eu ή .ευ domain.
 

Στα μάτια των επισκεπτών σου, ιδιαίτερα εάν έχεις e-shop τα .eu, αποτελούν μια ακόμη διασφάλιση για την αξιοπιστία της ιστοσελίδας και τους βοηθούν να εμπιστευτούν την εταιρία για τις online αγορές τους.


Ορατότητα & προβολή website στα .EU Web Awards


Τα .ΕU Web Awards είναι ένας πανευρωπαϊκός θεσμός που έχει δημιουργήσει το μητρώο κατοχύρωσης EURid το 2014, για την ανάδειξη των sites που χρησιμοποιούν ευρωπαϊκά domains .eu. Με τη συμμετοχή σου σε μία από της πέντε κατηγορίες των βραβείων διεκδικείς έπαθλα που περιλαμβάνουν δωρεάν προωθητικές ενέργειες και διαφημιστικές καμπάνιες από το μητρώο.


Το σημαντικότερο είναι όμως πως και με την απλή συμμετοχή, κερδίζεις αναγνωσιμότητα και αναγνωρισιμότητα για το website σου αφού θα έρθουν σε επαφή μαζί του άτομα και οργανισμού από κάθε γωνία της Ευρώπης.
 

Στηρίζει “πράσινες” πολιτικές EMAS certified 


Εάν για εσένα η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου, τότε τα .eu domains είναι οι ιδανικές καταλήξεις για το website σου. 


Το ευρωπαϊκό μητρώο της Eurid έχει αποδείξει χρόνια τώρα πως έχει πράσινη ατζέντα και μπορείς να δεις τις δράσεις και τα πιστοποιητικά του εδώ. Μη χάσεις την ευκαιρία να αναδείξεις πως ακόμη ένα στοιχείο της online παρουσίας σου σέβεται το περιβάλλον και τις γενιές που θα έρθουν.
 

Η DNHOST στηρίζει την πορεία σου στην Ευρώπη και σου προσφέρει τα .eu και .ευ domains με έκπτωση 50%. Μάθε περισσότερα για την προσφορά ευρωπαϊκών domains μόνο με 2,9€ και γίνε μέλος της μεγάλης online ευρωπαϊκής οικογένειας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, 21:02