Οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών δεν πρέπει να ενεργοποιούν ή να φορτίζουν τα smartphones, Samsung Galaxy Note 7, κατά τη διάρκεια πτήσεων ή ακόμη να τα τοποθετούν στις αποσκευές τους, λόγω ανησυχιών για τις επιρρεπείς σε εκρήξεις μπαταρίες της συσκευής, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Η ασυνήθιστη προειδοποίηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής smartphone στον κόσμο, η οποία παλεύει με την ανάκληση εκατομμυρίων συσκευών Galaxy Note 7. Την Πέμπτη, η FAA, δήλωσε, ότι συνιστά στους επιβάτες να ακολουθούν τις οδηγίες της εταιρείας, λόγω των πρόσφατων περιστατικών που εγείρουν ανησυχίες αναφορικά με τη σειρά συσκευών της Samsung, Galaxy Note 7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία-κολοσσός, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων συσκευών σε δέκα χώρες στις οποίες είχαν βρεθεί ελαττωματικές μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στις ΗΠΑ, Delta Air Lines, δήλωσε ότι εξακολουθεί να μελετά το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την FAA καθώς κι άλλους φορείς για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, ως παγκόσμιας αεροπορικής εταιρείας. Θα ακολουθήσουμε οποιαδήποτε οδηγία και ερευνούμε το εν λόγω ζήτημα. Η ασφάλεια και η προστασία είναι πάντα προτεραιότητα της Delta”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Morgan Durrant, σε δήλωσή του.

Η United Continental Holdings καθώς κι η American Airlines Group δεν έχουν ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα για σχολιασμό σε μέλος της συμβουλευτικής ομάδας FAA.

Οι αυστραλιανές αεροπορικές εταιρείες, Quantas, Jetstar και Virgin Australia έχουν απαγορεύσει σε επιβάτες τη χρήση ή τη φόρτιση του Galaxy Note 7 κατά τη διάρκεια πτήσεων. Παρόλο που οι πελάτες θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να φέρουν τα τηλέφωνα τους σε πτήσεις που πραγματοποιούνται μέσω αυστραλιανών αεροπορικών εταιρειών, η απαγόρευση επεκτείνεται στις συσκευές που συνδέονται σε συστήματα ψυχαγωγίας της πτήσης όπου είναι διαθέσιμες θύρες USB.

Στην τελευταία συνεδρίαση, και στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Samsung υποχώρησε κατά 3,9%.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης