To Facebook ανέπτυξε εκ νέου την εφαρμογή Messenger για iOS (iPhone / iPad). Η εταιρεία εργαζόταν εδώ και περίπου έναν χρόνο για να γράψει από την αρχή τον κώδικα της εφαρμογής, κάτι που ονόμασαν “Project LightSpeed”. Σκοπός, όπως φαίνεται κι από το όνομα, ήταν να κάνουν την εφαρμογή ταχύτερη.
 

Η εφαρμογή πλέον είναι διαθέσιμη με τη νέα της έκδοση και το Facebook αναφέρει ότι είναι δυο φορές ταχύτερη κατά την έναρξή της, αλλά καταλαμβάνει παράλληλα και μόλις το 1/4 του όγκου που κατείχε πριν. Η εταιρεία κατάλαβε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερες, γιατί χρησιμοποιούνται δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή πλέον έχει πιο απλό σχεδιασμό με “πιο πλούσια χαρακτηριστικά” και πολύ εύκολο για τους προγραμματιστές να αναπτύξουν καλύτερες εμπειρίες. Η λίστα επαφών επίσης επιτέλους λειτουργεί σωστά σε ένα ενιαίο περιβάλλον.
 

Ο βασικός κώδικας μειώθηκε από τις 1,7 εκατ. γραμμές σε 360.000, το οποίο κάνει πιο άμεση και αποκρίσιμη την εφαρμογή. Κάποιες λειτουργίες ίσως δεν έχουν επιστρέψει ακόμη, όμως ό,τι λείπει θα προστεθεί ξανά σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα αυτή έκδοση του Messenger χτίζει τις βάσεις για το όραμα της εταιρείας που θέλει να ενοποιήσει τις μηνυματικές της εφαρμογές.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης