Μπορεί κάποτε το 1 δισεκατομμύριο χρηστών να φάνταζε ως μακρινός στόχος, όχι μόνο του Facebook, αλλά και άλλων social media, όμως έχει καταφέρει εδώ και καιρό να φτάσει σε αυτόν τον στόχο και έθεσε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και μας έδωσε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Το κοινωνικό δίκτυο συνεχίζει την ανοδική πορεία του με 8,8 δισ. δολάρια έσοδα στο τέταρτο τρίμηνο και 3,56 δισ. δολάρια κέρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 1,23 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μέρα και 1,15 δισ. κάνουν log in από mobile συσκευές ημερησίως.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει έσοδα τριμήνου 8,51 δισ. δολάρια, με 46% άνοδο από την περσινή χρονιά. Όμως το Facebook ξεπέρασε τις προβλέψεις με άνοδο 51%. Συνεχίζοντας με αυτόν τον ρυθμό, το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες στα μέσα του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συνολικά έσοδα του Facebook για το 2016 έφτασαν στα 27,6 δισ. δολάρια, ενώ το 2015 ήταν στα 7,93 δισ. δολάρια. Η εταιρεία είδε συνεχόμενη αύξηση κερδών και στα υπόλοιπα προϊόντα που έχει στην κατοχή της, όπως Instagram, WhatsApp και Oculus.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης