Η ψηφιακή βοηθός της Google αποτελεί δεδομένη επιλογή στα Android τηλέφωνα, αλλά η Google προσπαθεί συνεχώς να ενσωματώσει τη βοηθό και σε άλλες εφαρμογές. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της στην έκθεση CES 2019, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της Assistant στα Google Maps, τόσο για Android, όσο και για iOS.

Με τη βοήθειά της λοιπόν, μπορεί κάποιος να μοιραστεί τον προβλεπόμενο χρόνο άφιξης, να απαντήσει σε μηνύματα και να παίξει μουσική, χωρίς καν να χρειάζεται να κλείσει το παράθυρο πλοήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενσωμάτωση αυτή φαίνεται λογική για το οικοσύστημα της Google, όμως δεν υπήρχε ενδιαφέρον ανάμεσα στους χρήστες iPhone, οι οποίοι δεν επιλέγουν να εγκαταστήσουν την Google Assistant μέσω του Apple Store, παρόλο που υπάρχει μεγάλη βάση χρηστών για το Google Maps.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις πτήσεις μας μέσω ψηφιακών καρτών επιβίβασης. Πρώτα δοκιμάζεται με την αεροπορική εταιρεία United, αλλά σύντομα θα προστεθούν και άλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ανέφεραν ότι μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να φτάσουν τις 1 δισ. συσκευές με εγκατεστημένη την Google Assistant, σε 10.000 διαφορετικές συσκευές και πάνω από 1.000 μάρκες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης