Η Google θα βοηθήσει το Ίδρυμα Wikimedia, στο έργο του, με τη μετάφραση άρθρων σε πολύ περισσότερες γλώσσες. Το Ίδρυμα προσέθεσε τη Μετάφραση Google στο μεταφραστικό τους εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιούν οι συντάκτες για να προσθέσουν περιεχόμενο σε μη-αγγλόγλωσσους ιστότοπους. Οι συντάκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια νέα επιλογή, “ένα από τα πιο εξελιγμένα μεταφραστικά συστήματα”, όπως λένε οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος, που θα τους βοηθήσει με μια αρχική μετάφραση, την οποία μπορούν να επεξεργαστούν στη γλώσσα τους.

Οι συντάκτες της Wikipedia ζητούσαν καιρό τώρα την ενσωμάτωση του Google Translate. Πρόκειται για επέκταση μιας συνεργασίας, που ήδη έχει ξεκινήσει από παλαιότερα, με την Google να έχει υποσχεθεί ήδη βοήθεια στην Wikipedia για τις αναρτήσεις που αφορούν στους αναγνώστες της από την Ινδονησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκτός από πιο ακριβείς μεταφράσεις, η Μετάφραση Google προσθέτει υποστήριξη για 15 ακόμα γλώσσες. Όλες οι μεταφράσεις θα μπορούν να δημοσιευτούν με ελεύθερες άδειες και θα μπορούν να ενσωματωθούν στη Wikipedia. Το Ίδρυμα Wikimedia ανέφερε ότι δεν θα μοιραστεί καθόλου δεδομένα με την Google, κάτι για το οποίο μπορεί να ανησυχούν κάποιοι.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης