Η Silicon Graphics International έχει έρθει σε συμφωνία με την Hewlett Packard Enterprise για την εξαγορά της για περίπου 275 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο εταιρείες υπήρξαν ανταγωνιστικές στο παρελθόν για αρκετά χρόνια και πλέον θα ενωθούν κάτω από την Hewlett Packard Enterprise. H προσθήκη της Silicon Graphics International αναμένεται να ενισχύσει τα τμήματα data analytics και high performance της εταιρείας, αλλά και να ενδυναμώσει τις πωλήσεις της.

Η HP Enterprise θα πληρώσει 7,75 δολάρια ανά μετοχή, τιμή 30% άνω της αξίας της μετοχής της SGI την Πέμπτη. Οι μετοχές της SGI μετά την ανακοίνωση ανέβηκαν κατά 29%, ενώ εκείνες της HP Enterprise δεν επηρεάστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η HP Enterprise δημιουργήθηκε μετά το διαχωρισμό της Hewlett Packard σε δύο εταιρείες και αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή servers για εταιρικά και κρατικά data centers. Η SGI ιδρύθηκε το 1982 και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα desktop workstations και τον εξοπλισμό της τον οποίο κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούσαν επιστήμονες και μηχανικοί με στόχο τα τρισδιάστατα αντικείμενα και εικόνες. Αργότερα η εταιρεία ασχολήθηκε με servers και supercomputers. Η SGI είχε την υψηλότερη χρηματιστηριακή της αξία το 1995 φτάνοντας τα 7 δις δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης