Έπειτα από αναφορές χρηστών σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί το τελευταίο update της εταιρείας, η Intel ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νεότερο patch, το οποίο θα αντιμετωπίζει το Spectre. Πλέον, η εταιρεία πρότεινε στους χρήστες να μην κατεβάσουν το αρχικό patch, αλλά να περιμένουν το νέο και βελτιωμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Navin Shenoy, executive vice president και general manager του Data Center group της Intel, αναφέρει σε μια σημερινή ανάρτηση ότι η εταιρεία “έχει αναγνωρίσει την αρχική αιτία” για την αστάθεια των συστημάτων στα chips Broadwell και Haswell και ξεκίνησε τις δοκιμές του νέου patch εδώ και μερικές ημέρες. Οι καταναλωτές το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν τη νέα ενημέρωση.

“Προτείνουμε στους κατασκευαστές, τους παρόχους υπηρεσιών cloud, τους κατασκευαστές συστημάτων και τους καταναλωτές να διακόψουν την ενημέρωση των τωρινών εκδόσεων, καθώς μπορεί να παρουσιαστούν αναπάντεχες επανεκκινήσεις του συστήματος και διάφορες άλλες αστάθειες”, γράφει ο Shenoy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, η Intel είχε αναφέρει ότι εργάζεται σε μια διόρθωση για τα προβληματικά patches, αλλά δεν είχε αναφερθεί στην ημερομηνία διάθεσής της. Επίσης αναφέρθηκε ότι οι ενημερώσεις αυτές ενδεχομένως να επηρεάζουν και νεότερα συστήματα. Περισσότερα θα γνωρίζουμε όταν τελικά κυκλοφορήσει το σωστό patch για τα συστήματα της Intel.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης