Παρόλο που ο προηγούμενος CEO της Microsoft, είχε αποκαλέσει πριν 15 χρόνια το Linux με την λέξη «καρκίνος», η Microsoft αυτή την εβδομάδα έγινε μέλος του Linux Foundation. Αυτό δέκα χρόνια πριν θα φάνταζε ακατόρθωτο, αλλά η Microsoft από ότι φαίνεται αγκαλιάζει όλο και πιο πολύ την ιδέα του open source, πράγμα που την έχει οδηγήσει να έχει γίνει η κορυφαία οργάνωση με τις πιο πολλές συνεισφορές open source στο Github.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft έχει συνεισφέρει τα τελευταία χρόνια αρκετά στο Linux, με τον Jim Zemlin, εκτελεστικό διευθυντή του Linux Foundation να υποδέχεται με χαρά τη Microsoft, αναφέροντας πάνω σε αυτό τα εξής: «Η Microsoft είναι στην καλύτερη θέση να συνεργαστεί με την κοινότητα ανοιχτού κώδικα, ώστε να δώσει σημαντικές εμπειρίες πάνω στο mobile και cloud κομμάτι σε περισσότερους ανθρώπους».

Η Microsoft, υπό την ηγεσία του Satya Nadella, έχει αγκαλιάσει την κουλτούρα του open source, κάνοντας διαθέσιμα το PowerShell, τον Visual Studio code και την JavaScript Engine του Edge browser. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Canonical ώστε να φέρει τα Ubuntu στα Windows 10 και εξαγόρασε την Xamarin ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη mobile εφαρμογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα για την Microsoft έρχονται τον ίδιο καιρό με την ανακοίνωση του Visual Studio για Mac. Η Microsoft κατά λάθος αποκάλυψε το software αυτό, το οποίο είναι «χτισμένο» πάνω στο Xamarin Studio. Οι χρήστες των Windows και Mac θα μπορούν να διαμοιράζονται και να συνεισφέρουν στα ίδια projects με το νέο λογισμικό.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης