Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Qualcomm απέρριψε χθες την πρόταση εξαγοράς της για $105 δισ., που είχε πρόσφατα καταθέσει η Broadcom, ισχυριζόμενη ότι αυτή “υποτιμά σημαντικά την αξία της εταιρείας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι η προσφορά της Broadcom είναι οπωσδήποτε γενναιόδωρη, η θέση της Qualcomm είναι ότι στο μέλλον η αξία της θα αυξηθεί, δεδομένης της ηγετικής θέσης που διατηρεί στην mobile αγορά, αλλά και των επερχόμενων εξελίξεων στους κλάδους του ΙοΤ, των αυτόνομων οχημάτων, της δικτύωσης και του edge computing.

Ένας ακόμα λόγος που επικαλείται η Qualcomm με στόχο να δικαιολογήσει την συγκεκριμένη απόφαση, είναι η “κανονιστική αβεβαιότητα”. Δεδομένου ότι αμφότερες αυτή και η Broadcom παράγουν ολοκληρωμένα για συστήματα που αξιοποιούν τις τεχνολογίες Wi-Fi και Bluetooth, εάν ένωναν τις δυνάμεις τους, θα ήταν πιθανόν να κατηγορηθούν για μονοπωλιακές πρακτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Broadcom δεν έχει αποσυρθεί από την προσπάθειά της, επισημαίνοντας ότι μια σύμπραξη μεταξύ των εταιρειών θα ήταν ωφέλιμη και για τις δύο. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν.

Πηγή: gr.pcmag.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης