Το cloud computing είναι η τεχνολογία, που χρησιμοποιείται από πολλές εφαρμογές των εταιρειώv, όπως αποθήκευση φωτογραφιών, εγγράφων, video κλπ. Η Samsung αγόρασε την Joyent, μια αμερικάνικη cloud platform, για να τροφοδοτήσει τις mobile εφαρμογές της, τις επιχειρήσεις internet-of-things (IoT) και πιθανόν να δοκιμάσει και την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, τομείς στους οποίους βλέπουμε συνήθως την Google, την IBM και άλλες.

Η Samsung αυτήν τη στιγμή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην AWS, την cloud company της Amazon, για να καταφέρει να λειτουργήσει τις εφαρμογές και τον αποθηκευτικό χώρο για τους mobile καταναλωτές της. Η Joyent θα είναι σε θέση να αναλάβει πολλές από αυτές τις εργασίες άμεσα, αλλά και να αναλάβει περισσότερες στο μέλλον. «Όταν ακούσαμε το όραμα της Samsung – το οποίο περιελάμβανε τη χρήση των υπηρεσιών μας για τη νέα γενιά mobile και IoT εφαρμογών – ήταν δύσκολο να μην ενθουσιαστούμε», δήλωσε ο Bryan Cantrill της Joyent.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Samsung δεν αναφέρθηκε στη φύση των εφαρμογών αυτών, αλλά έχει πολλές που θα μπορούσαν πιθανότατα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Joyent, όπως το Knox, το S Health και το S Voice. Θα μπορούσαν επίσης ενδεχομένως να εμπορευτούν τις υπηρεσίες αυτές προς άλλες εταιρείες. Η Samsung ανακοίνωσε ότι η Joyent θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία.

Η Samsung πλέον ενεργεί περισσότερο σαν την Google όσον αφορά την απόκτηση υπηρεσιών, αντί της εσωτερικής τους ανάπτυξης, όπως έπρατταν ως τώρα. Για παράδειγμα, η εταιρεία αγόρασε πρόσφατα το LoopPay, το οποίο εξελίχθηκε στο Samsung Pay. Βέβαια, αν θυμηθούμε το S Cloud, το οποίο δεν πήγε όπως περίμεναν, τότε καταλαβαίνουμε γιατί η Samsung έχει καταλήξει σε αυτήν τη λύση. Ίσως πλέον με τη βοήθεια της Joyent να καταφέρει να επαναφέρει αυτήν την υπηρεσία, αλλά και να εφαρμόσει νέες ιδέες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης