Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα την κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας στον κόσμο. Το προϊόν ονομάζεται Megapack και έχει σχεδιαστεί για την απλοποίηση της διαδικασίας εγκατάστασης μεγάλων ενεργειακών έργων.

Κάθε Megapack μπορεί να αποθηκεύσει έως και 3 megawatt-ώρες ενέργειας και να μετατρέψει μέχρι και 1,5 megawatt συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο. Έτσι μπορεί να έχει και οικιακή χρήση. Η Tesla χρησιμοποίησε τις προηγούμενες μπαταρίες της βιομηχανικού μεγέθους, που ονομάζονται Powerpack, για έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά λέει ότι το Megapack έχει 60% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σύστημα από Megapacks είναι πιο οικονομικό και μπορεί να εγκατασταθεί γρηγορότερα από ένα εργοστάσιο παραγωγής ορυκτών καυσίμων, αναφέρει η Tesla, ενώ τα Megapacks μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια που παράγεται από ανεμογεννήτριες ή ηλιακούς συλλέκτες. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ενέργειας θα χρησιμοποιήσει το Megapacks σε μια εγκατάσταση στην Καλιφόρνια που λειτουργεί από την Pacific Gas και την Electric Company και έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιείται όταν η ζήτηση ενέργειας από τα τοπικά δίκτυα είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή τους.

“Η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες μετασχηματίζει το παγκόσμιο ηλεκτρικό δίκτυο και αποτελεί όλο και πιο σημαντικό στοιχείο της μετάβασης του κόσμου στην αειφόρο ενέργεια”, δήλωσε η Tesla σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2017, η Tesla χρησιμοποίησε Powerpacks για τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο προς την υποστήριξη τοπικών ενεργειακών δικτύων. Το έργο αυτό κατάφερε να μειώσει τα κόστη κατά σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.

Η αποθήκευση ενέργειας γίνεται όλο και πιο σημαντική στις δραστηριότητες της εταιρείας, οι οποίες περιλαμβάνουν και ηλιακούς συλλέκτες. Ενώ οι ηλιακές εγκαταστάσεις μειώνονται τα τελευταία χρόνια, ο τομέας αποθήκευσης βλέπει άνθιση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης