Βρισκόμαστε εν μέσω της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Πολλές τεχνολογίες, έτσι όπως τις γνωρίζαμε, δίνουν τη θέση τους σε άλλες πιο αποδοτικές, ενώ οι καινοτομίες και οι τεχνολογικές εφαρμογές αποτελούν τα σημάδια της νέας αυτής εποχής.
 

Κομβικό σημείο αυτής της επανάστασης είναι η συνδεσιμότητα και οι τηλεπικοινωνίες, οι οποίες έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια σημαντική πρόοδο. Σε συνδυασμό με την εξέλιξη του hardware, τα πεδία της ρομποτικής, της νανοτεχνολογίας, της βιοτεχνολογίας, του 5G και των αυτόνομων οχημάτων, ανάμεσα σε άλλα, αλλάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα για όλο τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 5G τεχνολογίες θα αποτελέσουν ουσιαστικό σκαλοπάτι για το ψηφιακό μέλλον. Θα δώσουν νέες δυνατότητες και θα εξελίξουν παραδοσιακούς τομείς, δημιουργώντας νέα μοντέλα επιχειρήσεων, τακτικών και τεχνικών.  Οι πολλαπλάσιες ταχύτητες και οι μηδενικές καθυστερήσεις σε συνδυασμό με την υψηλότερη αξιοπιστία δημιουργούν τις βάσεις για τη νέα εποχή.

Η Vodafone έρχεται να υποστηρίξει έναν ρόλο μέσα σε αυτό το περιβάλλον εξέλιξης και αλλαγής με όραμα έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο ψηφιακό κόσμο. Αυτό το όραμα έρχεται να τη φέρει και φέτος στον θεσμό του Singularity U Greece Summit. Η διοργάνωση επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη χρονιά στις 11-12 Νοεμβρίου 2019 με θέμα “Vision Forward”, δηλαδή «το όραμα μπροστά». Σε απευθείας σύνδεση με τη Silicon Valley, το διήμερο αυτό, η Ελλάδα προχωρά μπροστά και μπαίνει στον παγκόσμιο διάλογο για τις αλλαγές, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Vodafone στηρίζει σταθερά τον θεσμό, ενώ ομιλία του Προέδρου και Δ. Συμβούλου της, κ. Μπρουμίδη, θα φιλοξενηθεί την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου και στην Ενότητα 3: The Future of Cities με τίτλο: Shaping Digital Societies.  Μέσα από επενδύσεις, η εταιρεία χτίζει έναν κοινωνικό πυλώνα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή και τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, γιατί το μέλλον ανήκει σε όλους.

 


 

Σε αυτήν τη μετάβαση, η νέα γενιά πρωτοστατεί, αφού κρατά το μέλλον στα χέρια της. Η Vodafone πιστεύει ότι έχει χρέος να βοηθήσει την επόμενη γενιά, δίνοντας πρόσβαση στον νέο ψηφιακό κόσμο, εφοδιάζοντάς τη με δεξιότητες και ερεθίσματα που βασίζονται στην επιστήμη και την τεχνολογία. Οι θετικές επιστήμες και η τεχνολογία υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, δημιουργώντας έναν επιταχυντή που εξακολουθεί να βγάζει εκατομμύρια ανθρώπους από την φτώχεια και την ανέχεια διεθνώς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Vodafone έχει δεσμευτεί, ως το 2025, να συνδέσει 10 εκατ. νέους με ψηφιακές δεξιότητες και ευκαιρίες απασχόλησης, σε όλες τις αγορές του Ομίλου.
 

Έτσι, στην Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης της νέας πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας Generation Next, η εταιρεία δίνει δυνατότητα σε μαθητές να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες μέσω της STEM εκπαίδευσης.  Πρόκειται για ένα σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης που ενθαρρύνει τον πειραματικό σχεδιασμό και την καινοτομία, διευρύνοντας τους ορίζοντες των παιδιών, καλώντας τα να συνεργαστούν για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα του μέλλοντος.

Στην προηγούμενη φάση του προγράμματος STEMpowering Youth, περισσότεροι από 22.000 νέοι, σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος, επωφελήθηκαν, ενώ κατασκευάστηκαν από μαθητές ή ομάδες μαθητών πάνω από 175 καινοτόμα έργα. Με την ψηφιακή πλέον πλατφόρμα η Vodafone φιλοδοξεί να πολλαπλασιάσει τους ευεργετούμενους του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης