Οι εφαρμογές των κινητών αποτελούν τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας για δεκάδες διαφορετικές χρήσεις κάθε μέρα. Μερικές από αυτές τις χρησιμοποιούμε ακόμη και πολλές φορές μέσα στην ημέρα, καθώς έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Οι χρηματικές συναλλαγές μας, οι μετακινήσεις μας, η ενημέρωσή μας και πολλοί ακόμη τομείς συνοψίζονται στις εφαρμογές που έχουμε στο smartphone μας.
 

Συνεπώς, σαν χρήστες αποζητούμε ασφάλεια, ιδιωτικότητα, και ποικιλία για την πηγή των εφαρμογών αυτών. Πάνω σε αυτούς τους πυλώνες έχει αναπτυχθεί το AppGallery της Huawei. Η μοναδική πραγματική εναλλακτική λύση που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια στα ψηφιακά καταστήματα εφαρμογών και έρχεται να προσφέρει ελευθερία και ευελιξία. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το επιχειρήσει άλλος πέρα από τη Huawei.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνολογικός κολοσσός μπορεί να διασφαλίσει όλα τα παραπάνω, ενώ τα έως τώρα στοιχεία για την πλατφόρμα της δείχνουν τουλάχιστον εντυπωσιακά: από τον Απρίλιο του 2018, το Huawei AppGallery έχει κερδίσει πάνω από 530 εκατομμύρια χρήστες σε 170 χώρες, ενώ από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2020 έφτασε τα 384,4 δισ. downloads! Περισσότεροι από 2,3 εκατ. προγραμματιστές έχουν αναπτύξει γνωστές και δημοφιλείς εφαρμογές, ενώ αναπτύσσονται νέες και καινοτόμες σε όλο τον κόσμο.
 

Το μέλλον αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστικό, καθώς στόχος της Huawei είναι, μέσα από το οικοσύστημα Huawei Mobile Services, να βοηθήσει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και κατά συνέπεια στην καθημερινότητα των χρηστών. Οργανισμοί και επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς επωφελούνται από τις λύσεις της Huawei: η εφαρμογή Huawei Wallet χρησιμοποιείται για POS, το Huawei City Service για υπηρεσίες του πολίτη με τη χρήση του Huawei ID, το Link Now για online εκπαίδευση και distant learning… Οι ευκαιρίες είναι αμέτρητες. Πάνω από 1,8 εκατ. προγραμματιστές είναι εγγεγραμμένοι στο τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως, με 96.000 ενσωματωμένες εφαρμογές.
 

Η Huawei έχει αναπτύξει ταχύτατα το οικοσύστημά της και είναι σε θέση να προσφέρει μια τεράστια γκάμα διεθνών και τοπικών εφαρμογών σε 18 διαφορετικές κατηγορίες. Φυσικά οι fitness εφαρμογές, όπως το αγαπημένο Huawei Health, είναι εκεί, όμως υπάρχουν πολλές ακόμη σε διάφορα είδη.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το gaming έχει την τιμητική του

Το gaming φυσικά αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα, καθώς η εταιρεία εργάζεται στενά με τους προγραμματιστές των παιχνιδιών για να προσφέρει διασκέδαση και καινοτομία. Πάνω από 12.000 παιχνίδια είναι διαθέσιμα στο AppGallery, με μερικά από τα δημοφιλέστερα να είναι τα: Asphalt 9, Lords Mobile, Rise of Kingdoms, AFK Arena, Modern Combat 5, ενώ φυσικά υπάρχει και το Fortnite, που μπορείτε να παίξετε μέσω του client της Epic Games.
 

To AppGallery αποτελεί εξαιρετική πλατφόρμα και για τους προγραμματιστές, εκτός από τους χρήστες. Συνδυάζει το ανοιχτό σύστημα του HMS Core με τις δυνατότητες των συστημάτων της Huawei για να προσφέρει καινοτομία και πλήρη υποστήριξη στους developers, σε όλα τα στάδια: από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι τη διανομή και τα analytics. Σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά προνόμια (85% των εσόδων, ανάμεσα σε άλλα) που προσφέρει στους προγραμματιστές, το AppGallery αποτελεί εξαιρετικά δελεαστική πρόταση και για τους δημιουργούς.
 

Ασφάλεια και έξυπνες αγορές
 

Στο κομμάτι του e-commerce επίσης έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία. Αμέτρητα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν τους εμπόρους να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, αλλά και τους χρήστες για πιο έξυπνες αγορές από ποτέ. Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζουν τις ανάγκες των χρηστών και βελτιώνουν την επικοινωνία ανάμεσα στον πελάτη και το κατάστημα. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες AI και AR στο HMS Core προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά για τους προγραμματιστές, ενώ τα brands που βασίζονται σε web-based πλατφόρμες έχουν έτοιμη λύση για τη μεταφορά τους στα smartphones.
 

Οι μετακινήσεις μας γίνονται πιο εύκολες
 

Αντίστοιχα, πολλαπλές δυνατότητες έρχονται σε έναν από τους σημαντικότερους τομείς για τους σημερινούς χρήστες, αυτόν των μεταφορών. Η Huawei έχει δώσει τη δυνατότητα τους developers να αναπτύξουν εφαρμογές που είναι ικανές να προσφέρουν βελτιωμένη και έξυπνη εμπειρία μετακίνησης. Ο τομέας των μεταφορών μετασχηματίζεται και η Huawei προσφέρει τα εργαλεία για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση στις ανάγκες των χρηστών της. Εργαλεία όπως το Location kit, το Nearby kit, το ML kit, το Scan kit και το Awareness kit μπορούν να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες και πιο ευχάριστες εμπειρίες.
 

Η δανέζικη TomTom, που προσφέρει μερικές από τις κορυφαίες εφαρμογές πλοήγησης στον κόσμο έχει δημιουργήσει για το AppGallery και τους χρήστες του το TomTom Go Navigation, που προσφέρει 3D χάρτες, παρακολούθηση της κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο κ.α. Επιπρόσθετα, από τον Σεπτέμβρη έχει προστεθεί και η Νο1 εφαρμογή για τις συγκοινωνίες παγκοσμίως, το Moovit, που μπορεί να προτείνει στον χρήστη το ιδανικό δρομολόγιο για τα ΜΜΜ σε 3.200 πόλεις, σε 106 χώρες.
 

Οι εφαρμογές στην Ελλάδα
 

Το AppGallery έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρόνο να προσφέρει αμέτρητες επιλογές και για τους Έλληνες χρήστες σε όλους τους τομείς. Μέσα από στενές συνεργασίες, η Huawei έχει φέρει στο AppGallery όλες τις εφαρμογές που έχουν γίνει απαραίτητες για την καθημερινότητά μας. Ενδεικτικά, έχουμε τη δημοφιλέστερη υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού, με 7.000 καταστήματα σε 90 πόλεις της Ελλάδας, που δεν είναι άλλη από το efood φυσικά, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και η εφαρμογή της Domino’s Pizza. Για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, υπάρχει φυσικά και το e-Fresh. Άλλες εφαρμογές συμπεριλαμβάνουν τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ, τη Χρυσή Ευκαιρία, το Nova Go, το ERTFlix και το Viva.gr, και άλλα apps, που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ενώ για τις ασφαλείς μετακινήσεις με ταξί έχουμε το Taxiplon Passenger και για την εύρεση σταθμών στάθμευσης αυτοκινήτων το ParkAround.
 

Από τις δημοφιλέστερες στη χώρα μας φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι mobile εφαρμογές των τραπεζών, καθώς στο AppGallery θα βρείτε αυτές των Eurobank, Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και σύντομα της Τράπεζας Πειραιώς. Η συμμετοχή των τραπεζών φυσικά σημαίνει ότι το AppGallery έχει περάσει με επιτυχία τα απαιτητικά τεστ ασφαλείας και αξιοπιστίας.
 

Τι κερδίζει ο χρήστης
 

Η Huawei έχει καταφέρει να δώσει στον χρήστη πολλαπλά πλεονεκτήματα και λόγους για να χρησιμοποιήσει το AppGallery και τις εφαρμογές του. Η Huawei με γνώμονα πάντα τον καταναλωτή, θέλει να ανταμείβει τους χρήστες των συσκευών HMS, γι’ αυτό και κατά καιρούς η εταιρεία δίνει φοβερά προνόμια και υπηρεσίες, όπως εκπτωτικά κουπόνια, ειδικές προσφορές, επιστροφή χρημάτων και άλλα πολλά, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες.

Σίγουρα έχουμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα από την κορυφαία αυτή εταιρεία τόσο σε προϊόντα, όσο και σε υπηρεσία που μπορεί να έχει όποιος επιλέγει μια συσκευή Huawei!
 

Αν θες κι άλλο… υπάρχει και το Petal Search
 

Η Huawei έχει φροντίσει να καλύψει κάθε ανάγκη του χρήστη, ακόμη κι αν μια εφαρμογή δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμη στο AppGallery. Η λύση σε αυτό το κομμάτι ονομάζεται “Petal Search”. Πρόκειται για έναν μηχανισμό αναζήτησης, στον οποίο μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση μέσω του AppGallery και του Huawei browser και σκοπός του είναι να βοηθήσει τον χρήστη να βρει πιο εύκολα τις εφαρμογές που χρειάζεται.
 

Ο χρήστης μπορεί να βρει νέες εφαρμογές ή να ενημερώσει τις ήδη εγκατεστημένες. Η συμπληρωματική χρήση του Petal Search, έρχεται να βοηθήσει περαιτέρω, ενώ η ασφάλεια, η ιδιωτικότητα και η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων είναι εξασφαλισμένες μέσω πιστοποίησης με το European Privacy Seal για συμμόρφωση με το GDPR.
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:
Facebook: HuaweimobileGR
Instagram: huaweimobilegr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης