Η ετήσια εμβληματική εκδήλωση της Huawei για την παγκόσμια βιομηχανία ΤΠΕ – HUAWEI CONNECT 2021 – ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ο Rotating Chairman της Huawei, Eric Xu, ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Το θέμα της ομιλίας του ήταν “Innovating Nonstop for Faster Digitalization”.
 

Η φετινή εκδήλωση, με θέμα “Dive into Digital”, διερευνά το πώς η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί καλύτερα σε επιχειρηματικά σενάρια, πως η τεχνογνωσία συμβάλλει στην αντιμετώπιση κρίσιμων επιχειρηματικών προκλήσεων και πώς τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά για να προωθήσουν ένα ανοικτό οικοσύστημα και να οδηγήσουν σε μία κοινή επιτυχία. Η εκδήλωση αποτελείται από τέσσερις βασικές θεματικές, πέντε συνόδους κορυφής και 66 συνεδρίες, με περισσότερους από 200 ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων οραματιστών του κλάδου, επιχειρηματικών ηγετών, κορυφαίων τεχνολογικών εμπειρογνωμόνων και συνεργατών οικοσυστημάτων. Θα μεταδίδεται ζωντανά σε 11 γλώσσες στον εταιρικό ιστότοπο της Huawei και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης διαδικτυακές εκθέσεις, εξ’ αποστάσεως επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους και ανοιχτές συζητήσεις σε πάνελ, επιτρέποντας τη διαδικτυακή αλληλεπίδραση και την one-stop εμπειρία.
 

Ο Rotating Chairman της Huawei, Eric Xu, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο HUAWEI CONNECT 2021

Στην κεντρική του ομιλία, ο κ. Xu αναφέρθηκε στο πώς η συμβολή στην ψηφιοποίηση των βιομηχανιών αποτελεί κρίσιμη πτυχή της αποστολής της Huawei να φέρει το ψηφιακό σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η ψηφιακή ανάπτυξη βασίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία. Για να παραμείνει η ψηφιακή τεχνολογία σημαντική, πρέπει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να δημιουργούμε αξία. Το Cloud, η Τεχνητή Νοημοσύνη(AI) και τα δίκτυα είναι τρεις σημαντικές ψηφιακές τεχνολογίες. Στη συνέχεια, ο κ. Xu μοιράστηκε στοιχεία σχετικά με την πρόοδο της Huawei σε αυτούς τους τρεις τομείς και τις ενέργειες της Huawei για την ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα και για το προς τα πού οδεύει η βιομηχανία στο σύνολό της.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Xu ανέφερε ακόμα ότι το HUAWEI CLOUD, η υπηρεσία Cloud που ξεκίνησε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια προγραμματιστές, 14.000 συμβουλευτικούς συνεργάτες, 6.000 συνεργάτες τεχνολογίας και επίσης περισσότερες από 4.500 υπηρεσίες HUAWEI CLOUD διαθέσιμες στην αγορά. Έχει γίνει μια σημαντική πλατφόρμα για τις εταιρείες Διαδικτύου, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, ώστε να μετατρέψουν τους οργανισμούς τους σε ψηφιακή μορφή.
 

Στην εκδήλωση, ο κ. Xu εγκαινίασε την πρώτη cloud-native υπηρεσία που ονομάζεται UCS-μια πανταχού παρούσα υπηρεσία cloud-native διαθέσιμη στο HUAWEI CLOUD. Με το UCS, η Huawei σχεδιάζει να παρέχει στις επιχειρήσεις μια συνεπή εμπειρία, ενώ χρησιμοποιεί εφαρμογές που προέρχονται από το cloud και δεν περιορίζονται από γεωγραφικούς, cross-cloud ή περιορισμούς κυκλοφορίας, επιταχύνοντας έτσι τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλους τους τομείς.
 

Το πλήρες χαρτοφυλάκιο τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Huawei που κυκλοφόρησε το 2018 εξελίσσεται επίσης όπως αναμενόταν. Το πλαίσιο MindSpore έχει γίνει το κύριο υπολογιστικό πλαίσιο AI στην Κίνα. Εν τω μεταξύ, το Atlas 900 cluster καθώς και οι υπηρεσίες Cloud που βασίζονται σε αυτό, εξυπηρετούν σήμερα περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση πολλών μοντέλων που περιλαμβάνουν τα μεγάλα μοντέλα HUAWEI CLOUD Pangu. Το HUAWEI CLOUD ModelArts έχει κάνει απίστευτα απλή την ανάπτυξη εφαρμογών AI με πλήρεις υπηρεσίες, βασισμένες σε σενάρια. Ο τελικός στόχος του ModelArts είναι να επιτρέψει σε κάθε μηχανικό να αναπτύξει ανεξάρτητα τις δικές του εφαρμογές AI.
 

Ο κ. Xu παρουσίασε επίσης τις καινοτομίες της Huawei στο network domain. Καθώς οι οργανισμοί γίνονται ψηφιακοί, τείνουν να βλέπουν εκθετική αύξηση της πολυπλοκότητας ενός δικτύου. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Huawei καινοτομεί σε λύσεις για παγκόσμια δίκτυα βασισμένες στην έννοια του αυτόνομου δικτύου οδήγησης (ADN). Η εταιρεία συνεργάζεται με πελάτες σε τομείς όπως ο χρηματοοικονομικός, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη με στόχο την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τη δημιουργία αυτόνομων δικτύων που λειτουργούν με βέλτιστο τρόπο.
 

Ο κ. Xu επεσήμανε πώς η Huawei αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για να υποστηρίξει την ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ως μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών για την επίτευξη χαμηλών εκπομπών CO2 και ουδετερότητας άνθρακα. Συγκεκριμένα, η Huawei επικεντρώνεται σε τρεις βασικές πρωτοβουλίες:

(1) Επένδυση και καινοτομία σε τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας για την παροχή περισσότερων ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων ΤΠΕ για βιομηχανίες ΤΠΕ χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

(2) Επένδυση σε καινοτομίες όπου τα ηλεκτρονικά ισχύος και οι ψηφιακές τεχνολογίες συγκλίνουν για να προωθήσουν την καθαρή ενέργεια και την ψηφιοποίηση της παραδοσιακής ενέργειας.

(3) Παροχή ψηφιακής τεχνολογίας ώστε όλοι οι τομείς να γίνουν ψηφιακοί και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
 

Ο Zhang Ping’an, Διευθύνων Σύμβουλος του Cloud BU και Πρόεδρος του τομέα Huawei Consumer Cloud Service, ανέπτυξε τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της HUAWEI CLOUD και παρουσίασε νέες υπηρεσίες και προϊόντα. «Το κλειδί για έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό είναι να σκεφτούμε το Cloud ως εγγενές και να ενεργήσουμε ως Cloud», δήλωσε ο κ. Zhang. «Το HUAWEI CLOUD ενώνει τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για να μπουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και να διερευνήσουν τις δυνατότητες του Everything as a Service (όλα ως Υπηρεσία) – Υποδομή ως Υπηρεσία για παγκόσμια προσβασιμότητα, Τεχνολογία ως Υπηρεσία ευέλικτης καινοτομίας και Τεχνογνωσία ως Υπηρεσία για κοινή αριστεία.»
 

Οι πελάτες και οι συνεργάτες περιέγραψαν την εμπειρία τους με τη Huawei όσον αφορά στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Ο Wu Qiang ανέφερε, «Το λιμάνι Tianjin είναι ένα από τα 10 κορυφαία λιμάνια στον κόσμο, με ετήσια απόδοση περίπου 20 εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων. Το HUAWEI CLOUD OptVerse AI Solver μας βοηθά να βελτιώσουμε την ταχύτητα προγραμματισμού πάνω από 100 φορές με βάση δεκάδες εκατομμύρια μεταβλητές και περιορισμούς, να επιτύχουμε μεγιστοποίηση του προγραμματισμού πόρων και απόδοση υπερφόρτισης».
 

Ο κ. Xu ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας πως: «Η συνεχής καινοτομία αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ψηφιοποίησης μέχρι τώρα. Προχωρώντας, αν ελπίζουμε σε πιο φιλόδοξους στόχους για την ψηφιοποίηση, η καινοτομία θα αποτελεί το κλειδί. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να καινοτομούμε για ένα καλύτερο μέλλον. »

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης