Το YouTube έχει αφήσει το στίγμα του πλέον στην ποπ κουλτούρα. Οι μεγαλύτεροι αστέρες της πλατφόρμας αποτελούν τους σημαντικότερους influencers του κόσμου. Το κοινό τους αποτελείται από δεκάδες εκατομμύρια θεατές και οι διαφημιστικές εταιρείες αποζητούν τη συνεργασία τους.

Χρόνο με τον χρόνο, οι influencers αυξάνουν όλο και περισσότερο την αξία τους και πολλοί διάσημοι YouTubers έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τις προσωπικές τους μπράντες σε επιχειρήσεις πολυεκατομμυρίων. Οι περισσότεροι εκ των επιτυχημένων έχουν καταφέρει να συλλέγουν και έξτρα εισόδημα μάλιστα, κλείνοντας συμφωνίες επιπλέον του εισοδήματος που λαμβάνουν από την υπηρεσία για τα videos τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αδέλφια, Logan και Jake Paul, έχουν συνολικά έσοδα που φτάνουν τα 36 εκατ. δολάρια!

Πρόσφατα, το Forbes κατέταξε τους πιο ακριβοπληρωμένους YouTubers αναλόγως του εισοδήματός τους, το οποίο μετράται από την 1η Ιουνίου 2017 έως την 1η Ιουνίου 2018.

10. Logan Paul – $ 14,5 εκατ.
09. PewDiePie – $ 15,5 εκατ.
08. Jacksepticeye – $ 16 εκατ.
07. VanossGaming – $ 17 εκατ.
06. Markiplier — $ 17,5 εκατ.
05. Jeffree Star — $ 18 εκατ.
04. DanTDM — $ 18,5 εκατ.
03. Dude Perfect — $20 εκατ.
02. Jake Paul — $21,5 εκατ.
01. Ryan ToysReview — $22 εκατ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κανάλι του YouTube με τα μεγαλύτερα έσοδα είναι το Ryan ToysReview, με τον… 7χρονο Ryan για παρουσιαστή!

Οι γονείς του παιδιού άρχισαν να μαγνητοσκοπούν τον Ryan που παρουσίαζε τα παιχνίδια του από τον Μάρτιο του 2015 και πλέον έχουν φτάσει τους 17 εκατ. συνδρομητές. Ενώ οι θεατές του Ryan δεν φτάνουν τα νούμερα άλλων YouTubers, η συμβολή του στη βιομηχανία των παιχνιδιών έχει βοηθήσει την οικογένειά του να αυξήσει στο διπλάσιο τα έσοδά του σε σχέση με το 2017.

Το Ryan ToysReview είναι ένα από τα YouTube brands που συνεργάζεται με το pocket.watch και την Bonker Toys για την κατασκευή παιχνιδιών και βιβλίων, στα οποία πρωταγωνιστούν αστέρες του YouTube. Η αντίστοιχη του Ryan είχε και αποκλειστική συνεργασία μάλιστα με την τεράστια αλυσίδα Walmart.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης