Η Bosch, κατέχοντας υψηλή τεχνογνωσία στο ΙοΤ, συμμετείχε μέσω της θυγατρικής του Ομίλου της, Deepfield Connect στην 28η Agrotica που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Βοsch παρουσίασε τα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης καλλιεργειών Field Monitoring, σπαραγγιών Asparagus Monitoring και ελέγχου γάλακτος Milk Monitoring που αναπτύσσει για την διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τη βελτίωση της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συστήματα Field Monitoring και Asparagus Monitoring, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αισθητήρων θερμοκρασίας, υγρασίας αέρα και υγρασίας εδάφους, δίνουν την δυνατότητα στον αγρότη να λαμβάνει δεδομένα που αφορούν την καλλιέργειά του ανά πάσα στιγμή στο κινητό του ώστε να μπορεί  να πάρει προληπτικά μέτρα και να μειώσει το ενδεχόμενο απωλειών. 

Το σύστημα Milk Monitoring απευθύνεται στους γαλακτοπαραγωγούς. Πρόκειται για ένα σύστημα αισθητήρων, που τοποθετείται στις δεξαμενές αποθήκευσης γάλακτος (παγολεκάνες) και μετρά συνεχώς την θερμοκρασία του γάλακτος καθώς πραγματοποιούνται διάφορες διαδικασίες, όπως ανάδευση, καθαρισμός και ψύξη, ενημερώνοντας παράλληλα τους παραγωγούς και την γαλακτοβιομηχανία.  Κατ’ αυτό τον τρόπο σε περίπτωση μεταβολής της επιθυμητής θερμοκρασίας του γάλακτος, οι παραγωγοί μπορούν να δράσουν έγκαιρα προτού αυτό ξινίσει.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός απολογισμός της 28ης Agrotica κρίθηκε θετικός από τους ανθρώπους της Bosch, δεδομένου ότι αρκετοί αγρότες επισκέφτηκαν το περίπτερο της Eταιρείας, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές λύσεις στις καλλιεργητικές τους πρακτικές αλλά και ήδη πελάτες προκειμένου να μοιραστούν την προστιθέμενη αξία που έχουν δώσει τα έξυπνα συστήματα της Boschστην παραγωγή τους.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης