H Google αγόρασε τη γαλλική νεοφυή επιχείριση (start-up company), που ονομάζεται Moodstocks. Η επιχείριση αυτή εξειδικεύεται στην ταχεία αναγνώριση αντικειμένων μέσω smartphone, ενώ η αγορά της συγκεκριμένης επιχείρισης από την Google μάς δείχνει ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον του κολοσσού για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης στις search λειτουργίες. Ενώ η Google έχει ήδη εξαιρετική αναγνώριση φωτογραφίας μέσω του Google Photos, λένε πως μόλις τώρα ξεκινούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και εδώ ακριβώς έρχεται η Moodstocks», δήλωσε η εταιρεία σε ένα blog post. H Moodstocks θα παύσει τις δικές της έρευνες για τις υπηρεσίες αναγνώρισης και η ομάδα των μηχανικών τους θα ενταχθεί στο κέντρο ερευνών της Google στο Παρίσι. Η Google φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε ένα χαρακτηριστικό, που θα επιτρέπει στους Android χρήστες να κάνουν αναζήτηση απευθείας από τις φωτογραφίες τους, αν και η εταιρεία δεν ανέφερε κάποιο συσχετισμό.

Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που ασχολείται εντατικά με την αναγνώριση εικόνων. Το Facebook, το Twitter, η Microsoft, το Amazon και ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της Silicon Valley ασχολούνται επίσης με αυτό. Η τεχνολογία ήδη χρησιμοποιείται σε εφαρμογές αναγνώρισης φωνής, όπως στο Alexa, στις εφαρμογές της Cortana και της Siri, καθώς και στις εφαρμογές αναγνώρισης εικόνων, όπως Google Photos και το Τranslator.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης