Η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, SoftBank, ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρεία κατασκευής λογισμικού, ARM, η οποία είναι γνωστή για την κατασκευή των επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης, που βλέπουμε σε πολλές από τις κινητές συσκευές της αγοράς. Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται στα 28 δις ευρώ περίπου (23,4 δις λίρες).

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από δύο άτομα που έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις μέσω των Financial Times και αν ολοκληρωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας τεχνολογίας ως τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ARM έχει δυναμικό 4.000 υπαλλήλους, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία την περασμένη Παρασκευή ήταν 16,7 εκ. λίρες και είδε αύξηση 43%. Οι επεξεργαστές της ARM είναι ευρέως διαδεδομένοι, καθώς βρίσκονται σε προϊόντα όπως τα iPhones και τα Apple Watches. Εν αντιθέσει με άλλες εταιρείες, όπως η Intel, που κατασκευάζει η ίδια τα chips της, η ARM διαθέτει την άδεια κατασκευής των προϊόντων της σε άλλες εταιρείες.

Η SoftBank είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας και αξίζει 7,2 τρις yen (περίπου $68 δις) με πάνω από 69.000 υπαλλήλους. Ανάμεσα στις εταιρείες, που της ανήκουν είναι η Sprint (αμερικάνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών) και η Yahoo Japan, που ιδρύθηκε το 1996, μαζί με το Yahoo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης