Η πολύ μεγάλη ανάπτυξη παγκοσμίως σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς έχει κάνει τις μονάδες παραγωγής οπτικής ίνας να «τρέχουν» για να προλάβουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει…

Τα παραπάνω ανέφεραν τα στελέχη της Ελληνικά Καλώδια Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε., στο περιθώριο της ενημέρωσης του Τύπου αναφορικά με την νέα εταιρεία συμμετοχών Cenergy Holdings η οποία δημιουργείται έπειτα από τη συγχώνευση της Ελληνικά καλώδια με την Σωληνουργεία Κορίνθου Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λέχθηκε από τον γενικό διευθυντή της Ελληνικά Καλώδια, Αλέξιο Αλεξίου, παρατηρείται έλλειψη της πρώτης ύλης που είναι η οπτική ίνα για τα δίκτυα νέας γενιάς, εξαιτίας των μεγάλων απαιτήσεων παγκοσμίως, με τα εργοστάσια να μην μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Η Κίνα μάλιστα έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές αυτού του προϊόντος. Συνέπεια της μεγάλης ζήτησης είναι και η αύξηση της τιμής της οπτικής ίνας.

Αναφορικά με τη νέα εταιρεία, Cenergy Holdings, μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως των δύο προαναφερόμενων εταιρειών θα αξιοποιήσει περαιτέρω τις ευκαιρίες στον ιδιαίτερα δυναμικό και αναπτυσσόμενο τομέα της μεταφοράς ενέργειας, των καλωδίων και των οπτικών ινών. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγαλύτερου οικονομικά οργανισμού, πιο ανταγωνιστικού, με μεγαλύτερη διεθνή έκθεση, ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, με αυξημένες προοπτικές ανάληψης μεγαλύτερων έργων, ενώ με τη δημιουργία συνεργιών και οι δύο αυτές εταιρίες γίνονται περισσότερο ελκυστικές στους πελάτες τους. Μέσα από ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που παράγουν οι δύο εταιρίες, η Cenergy Holdings θα είναι σε θέση να τους προσφέρει διεθνή αναφορά και αξιοπιστία όταν αυτές διεκδικούν απαιτητικά διεθνή έργα ή αναζητούν δύσκολα προσβάσιμη διεθνή χρηματοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ως εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Cenergy Holdings θα προσφέρει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα την ευκαιρία να επενδύσει σε έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας.

Πηγή: infocom.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης