Η Mozilla γίνεται Moz://a

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 19:38
Η Mozilla γίνεται Moz://a
Όπως είχε γίνει γνωστό, η Mozilla είχε ξεκινήσει έναν διαγωνισμό για το σχεδιασμό νέου λογότυπου. Από όλα τα σχέδια που υποβλήθηκαν, η εταιρεία επέλεξε ένα από τα πιο μινιμαλιστικά..

Το νέο λογότυπο της Mozilla:Η εταιρεία τεχνικά δεν αποκάλυψε επίσημα το νέο λογότυπο, αλλά το προανήγγειλλε με ένα βίντεο από το λογαριασμό της εταιρείας στο YouTube.


Το βίντεο για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε από το γερμανικό Caschys Blog. Λίγο μετά την δημοσίευση του βίντεο, το ίδρυμα Mozilla διέθεσε περισσότερες λεπτομέρειες για το λογότυπο σε ένα blog post, παρέχοντας μάλιστα μερικές επιπλέον εικόνες. Η τελική έκδοση του λογότυπου φαίνεται να επιλέχθηκε επειδή είναι λίγο πιο μινιμαλιστικό και έτσι θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί σε διάφορα μέσα.Το νέο λογότυπο σίγουρα κάνει αντιληπτή την αναφορά στο διαδίκτυο και φαίνεται να είναι πιο έξυπνο από το παλιό. Το λογότυπο χρησιμοποιεί μια νέα γραμματοσειρά που ονομάζεται Zilla, και δημιουργήθηκε από την Typotheque. Πρόκειται για μια δωρεάν γραμματοσειρά ανοικτού κώδικα.

Πηγή: secnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 19:39