Τον περασμένο Ιανουάριο, η Nokia προχώρησε στη συγχώνευση της με την Alcatel Lucent, αποκτώντας το 79,32% των μετοχών της και το 78,97% των δικαιωμάτων ψήφου. Στην ίδια περίοδο, οι Φινλανδοί έκαναν δημόσια προσφορά για την πλήρη εξαγορά της γαλλικής κοινοπραξίας μέσα στον Φεβρουάριο, αλλά δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν το 95% της απαιτούμενης υποστήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 20 Σεπτεμβρίου η εταιρεία πήρε έγκριση από το γαλλικό χρηματιστήριο για να προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της Alcatel Lucent, αποκτώντας τις υπόλοιπες μετοχές της τελευταίας, ενέργεια η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Τον περασμένο Ιούνιο, η φινλανδική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι συμφώνησε να αποκτήσει 24,4 εκ. μετοχές της Alcatel Lucent, 9,6 εκ. μετατρέψιμα ομόλογα του 2019 και 2,29 εκ. μετατρέψιμα ομόλογα του 2020. Η Nokia θα καταβάλει 3,50 ευρώ για κάθε μετοχή, 4,51 ευρώ για κάθε μετατρέψιμο ομόλογο του 2019, και 4,50 ευρώ για κάθε μετατρέψιμο ομόλογο του 2020, ποσά τα οποία είχαν συμφωνηθεί κατά την αρχική εκτίμηση της πλήρους εξαγοράς.

Η προσφορά της δημόσιας εξαγοράς θα παραμείνει ανοικτή από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, με τις υπογραφές να πέσουν την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης