Κινέζικο δικαστήριο επέβαλε στη Samsung να πληρώσει 80 εκατ. yuan (11,6 εκατ. δολάρια) για παραβίαση πατέντας. Πρόκειται για την πρώτη δικαστική νίκη της κινεζικής εταιρείας εναντίον της Samsung που αφορά σε πνευματική ιδιοκτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις μονάδες της Samsung θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό για την καταπάτηση της πατέντας που κατέχει η Huawei Device Co Limited, μονάδα κατασκευής κινητών της εταιρείας. Η Huawei υπέβαλλε μηνύσεις κατά της Samsung τον περασμένο Μάιο σε κινέζικα και αμερικάνικα δικαστήρια για καταπάτηση πατέντας που χρησιμοποιείται σε smartphones. H Samsung υπέβαλλε και εκείνη μήνυση στη συνέχεια για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Εκπρόσωπος της Huawei ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένοι από την απόφαση, ενώ η Samsung είπε ότι θα υπάρχει ανακοίνωση για την απάντηση του δικαστηρίου, αφού επιθεωρήσουν την απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huawei υπέβαλλε μήνυση κατά πέντε μονάδων της Samsung, οι οποίες κατασκευάζουν και πωλούν περισσότερα από 20 διαφορετικά Samsung smartphones και tablets, που καταπατούν πατέντες της πρώτης.

Η εταιρεία ζήτησε αποζημίωση που αφορά περισσότερα από 30 εκατ. προϊόντα, τα οποία πωλούνται για 12,7 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S7. Το δικαστήριο επέβαλε στις πέντε μονάδες της Samsung να σταματήσουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων της Huawei και επέβαλε στις τρεις μονάδες να πληρώσουν το πρόστιμο.

Πηγή: Reuters.com

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης