Φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μπορούν πλέον να έχουν ασφαλή ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, εύκολα και γρήγορα, με χρήση του δικτύου περιαγωγής eduroam (educational roaming).

To eduroam εντάσσει ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα ανά τον κόσμο και τα διασυνδέει μεταξύ τους, προσφέροντας δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους χρήστες τους. Για την πρόσβαση στο δίκτυο, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εντάχθηκε στην ελληνική ομοσπονδία eduroam του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπηρεσία περιαγωγής eduroam υποστηρίζεται και αναπτύσσεται από το Πανευρωπαϊκό Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό δίκτυο GÉANT. Το eduroam, σε οποιοδήποτε υποστηριζόμενο σημείο ασύρματης πρόσβασης διεθνώς, εγγυάται την αυτόματη και ασφαλή σύνδεση του χρήστη με το διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα, η ομοσπονδία eduroam αριθμεί 75 οργανισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται 18 πανεπιστήμια, έξι ΤΕΙ, 11 ερευνητικά κέντρα, 31 δημόσια νοσοκομεία και δύο πολιτιστικοί φορείς, που προσφέρουν ασύρματη κάλυψη σε 142 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δύο αρχαιολογικών χώρων, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες χρήστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης