Την προσοχή της στο “υπόβαθρο” της σερβικής αγοράς και τις δυνατότητες που παρουσιάζει, στρέφει η κινεζική εταιρεία Tencent Cloud, με επίκεντρο τον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας.
Η πολιτική ηγεσία του σερβικού υπουργείου και οι επικεφαλής της Tencent Cloud είχαν συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν οι δυνατότητες εισαγωγής της πλατφόρμας “WeChat Pay” στη Σερβία και η πιθανή δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων στη Σερβία.
«Η ένταξη της Σερβίας στον Ψηφιακό “Δρόμο του Μεταξιού” είναι αποτέλεσμα της σταθερής αποφασιστικότητας της σερβικής κυβέρνησης να μην χάσει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την επιταχυνόμενη πρόοδο της τεχνολογίας για να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Προστίθεται δε, ότι “η Tencent δείχνει ενδιαφέρον για επιχειρηματική δραστηριότητα στη Σερβία, όπου οι κινεζικές εταιρείες έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε έργα υποδομής”.
 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης