Ιαπωνία: O υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας δηλώνει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του υπολογιστή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 21:43
Ιαπωνία: O υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας δηλώνει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του υπολογιστή
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για τις ικανότητες που απαιτείται να διαθέτει ένα άτομο με σημαντικές ευθύνες, όπως για παράδειγμα ένας... Υπουργός. Ο συγκεκριμένος ενδοιασμός συναντάται αρκετά φυσικά ανάμεσα σε Έλληνες, όμως τελικά δεν αποτελεί αποκλειστικά εγχώριο φαινόμενο. Ο αρμόδιος υπουργός της Ιαπωνίας για την κυβερνοασφάλεια δεν χρησιμοποιεί υπολογιστές...

Φυσικά, δεν είναι αναμενόμενο να έχει ανώτερες γνώσεις πληροφορικής ή προγραμματισμού, αλλά θα περίμενε κανείς να ξέρει έστω να χρησιμοποιεί υπολογιστές. Μιλάμε για την κυβερνοασφάλεια.

Κι όμως, ο νέος Υπουργός Κυβερνοασφάλειας, όπως ονομάζεται η αρμόδια θέση, διορίστηκε στα 68 του, παρά την έλλειψη των βασικών γνώσεων γύρω από τους υπολογιστές.Ο Yoshitaka Sakurada εξέπληξε τους πάντες και ειδικότερα τους Ιάπωνες νομοθέτες, οι οποίοι τον ρώτησαν για κάποια θέματα, όπως τη χρήση των USB δίσκων σε πυρηνικά εργοστάσια. Η απάντηση ήταν "δεν γνωρίζω καλά τις λεπτομέρειες. Καλύτερα να μας απαντήσει κάποιος ειδικός." Ανέφερε ότι διαθέτει δική του επιχείρηση κι όποτε απαιτούνταν η χρήση υπολογιστή απλά το ανέθετε σε κάποιον υπάλληλό του. "Δεν γράφω ποτέ σε υπολογιστή".

Ο Sakurada έχει απασχολήσει ξανά τα ιαπωνικά Μέσα, όταν απαντούσε με άγνοια σε βασικές ερωτήσεις που αφορούσαν την επίβλεψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 21:43