Οι φίλοι του Instagram και του IGTV θα χαρούν με τα τελευταία νέα της υπηρεσίας: επιτέλους έρχεται native landscape βιντεο στην πλατφόρμα.

Το Instagram λανσάρισε το IGTV για να φέρει βίντεο υψηλότερης ποιότητας στις μάζες, όμως η μορφή του ήταν σε κάθετη διάταξη (portrait). Σήμερα, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σκοπεύουν να εξελίξουν την πλατφόρμα, βάσει της ανατροφοδότησης που παίρνουν από τους χρήστες κι έτσι επιτέλους έχουν το βίντεο σε landscape μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν ένα βίντεο απευθείας στο IGTV σε landscape format και το μόνο που θα έχετε να κάνετε για να απολαύσετε το βίντεο σε αυτήν τη μορφή είναι να περιστρέψετε το τηλέφωνό σας.

Η κίνηση αποτελεί εξέλιξη προηγούμενης πρωτοβουλίας της εταιρείας, που επέτρεψε παλαιότερα και άλλες διαστάσεις σε φωτογραφίες και βίντεο πέραν της τετράγωνης μορφής. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες να γίνουν περισσότερο δημιουργικοί με τον τρόπο που δημοσιεύουν στο Instagram, αυξάνοντας έτσι το engagement.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι του Instagram αναφέρουν σε ανάρτησή τους: “Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για εξέλιξη για το IGTV και πιστεύουμε ότι είναι μια σωστή αλλαγή για τους θεατές, αλλά και τους δημιουργούς. Ανοίγοντας το IGTV πέραν των κάθετων βίντεο είναι παρόμοια κίνηση με αυτή που ανοίξαμε το Instagram πέραν των τετράγωνων φωτογραφιών το 2015. Ενεργοποίησε τη δημιουργικότητα και αύξησε το engagement. Πιστεύουμε το ίδιο θα γίνει ξανά με το IGTV.”

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης