To Instagram προσπαθεί να γίνει πιο ασφαλές και παρουσιάζει ένα νέο σετ λειτουργιών, που περιορίζει τη διάδραση μεταξύ των χρηστών για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους. Οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν στην προστασία των χρηστών κάτω των 18 ετών.

Συγκεκριμένα, οι νέες αλλαγές θα εμποδίζουν τις συζητήσεις ανάμεσα σε ενηλίκους και εφήβους που δεν έχει κάνει “follow” ο ένας τον άλλον. Όταν ένας ενήλικος προσπαθήσει να στείλει μήνυμα σε κάποιον έφηβο στο Instagram που δεν τον ακολουθεί, θα λάβει ειδοποίηση που θα τον ενημερώνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Instragram θα προσθέσει επίσης μηνύματα προς τους νέους, τα οποία θα τους προτρέπουν να είναι πιο προσεκτικοί στις συζητήσεις τους με τους ενηλίκους, με τους οποίους ήδη έχουν σχέση μέσω της πλατφόρμας. Παράλληλα θα ενημερώνει τους ανήλικους χρήστες όταν ένας ενήλικας που επικοινωνεί μαζί τους έχει δείξει στο παρελθόν “ύποπτη συμπεριφορά”. Η “ύποπτη συμπεριφορά” έχει να κάνει με το πλήθος των μηνυμάτων ή τα αιτήματα φιλίας που έχει στείλει ο χρήστης σε ανηλίκους.
 

Οι νέες λειτουργίες θα γίνουν διαθέσιμες σε μερικές χώρες από τον επόμενο μήνα, ενώ θα ολοκληρωθεί η διάθεσή τους παγκοσμίως μέχρι το τέλος του χρόνου.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης