H Samsung παρουσίασε τον διάδοχο των microSD καρτών: τις κάρτες UFS. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες αφαιρούμενες UFS (Universal Flash Storage) κάρτες μνήμης στον κόσμο, προσφέροντας αποθηκευτικό χώρο 32, 64, 128 ή 256 GB και πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες σε σχέση με τις microSD.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ταχύτητες ανάγνωσης των UFS καρτών φτάνουν τα 530 MB/s, που τις καθιστά πέντε φορές πιο γρήγορες από ότι οι καλύτερες κάρτες microSD. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαβάσει ένα αρχείο 5 GB σε περίπου 10 δευτερόλεπτα, ενώ μια κάρτα microSD UHS-1 μπορεί να κάνει το ίδιο σε περίπου 50 δευτερόλεπτα.

Οι ταχύτητες εγγραφής έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά, φτάνοντας έως και 170 MB/s. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από την απόδοση των ταχύτερων microSDs, ενώ φτάνουν μέχρι και επτά ή οκτώ φορές την ταχύτητα των καρτών, που συνιστώνται σε ερασιτέχνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Samsung υποστηρίζει ότι όλη αυτή η ισχύς είναι απαραίτητη για όλα τα hi-res videos που δημιουργούνται με smartphones, drones και action cams. Η νέες UFS μνήμες ήδη έχουν εμφανιστεί σε μερικές συσκευές ως ενσωματωμένες μόνο (για παράδειγμα στο Galaxy S6 και S6 Edge), αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε μορφή αφαιρούμενων καρτών.

Οι τιμές και η διαθεσιμότητα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης