H Huawei φαίνεται ότι αναπτύσσει δικό της λειτουργικό για τις συσκευές της, μετά τα αντίστοιχα βήματα της Samsung για να ανεξαρτητοποιηθούν από την Google και το Android. Η Huawei, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής smartphone στον κόσμο και έγινε γνωστή με το Huawei 6P, που δημιούργησε με την Google, αναπτύσσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα για κινητές συσκευές, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει, χωρίς τα «δεσμά» της Google και του Android. Παρά το γεγονός ότι τα τηλέφωνα της Huawei αυτήν τη στιγμή έχουν ένα Android UI, που λέγεται EMUI, η εταιρεία έχει προσλάβει μια ομάδα από πρώην μηχανικούς της Nokia, που εργάζονται στη Σκανδιναβία πάνω σε ένα διαφορετικό λειτουργικό για κινητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λειτουργικό σύστημα δεν βρίσκεται καιρό σε ανάπτυξη, αλλά είναι σαφές ότι η Huawei θέλει να έχει μια εναλλακτική εάν αποφασίσουν να κόψουν τις σχέσεις τους με την Google. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αντίστοιχη πορεία έχει χαράξει και η Samsung, η οποία αναπτύσσει το λειτουργικό Tizen (βασισμένο σε Linux), το οποίο ήδη έχει σε wearable συσκευές, Samsung Z smartphones και άλλα, αλλά όχι στα Galaxy κινητά τους, τα οποία «τρέχουν» ακόμα Android.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η Huawei θέλει να βελτιώσει το EMUI, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο επίκρισης λόγω του άβολου σχεδιασμού του και των ομοιοτήτων με το iOS. H Huawei προσέλαβε την Abigail Brody, μια πρώην σχεδιάστρια της Apple για να αναδιαμορφώσει το EMUI, ενώ η αποκάλυψη του ρετούς θα γίνει πιθανόν το φθινόπωρο. Η Brody έχει αναφέρει ότι θέλει να βοηθήσει την Huawei να γίνει το No. 1 οικοσύστημα βασισμένο στο lifestyle, χωρίς καν να χρειαστεί να αντιγράψουν την Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε να βρείτε τη «ναυαρχίδα» της Huawei, το εκπληκτικό P9, αλλά και άλλα smartphones της εταιρείας ΕΔΩ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης