Άσχημα τα νέα για τους φίλους του Kodi που χρησιμοποιούσαν add-ons για streaming. Το δημοφιλές add-on Phoenix απ’ ότι φαίνεται σταμάτησε να λειτουργεί.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα όταν ο αμερικανικός πάροχος δορυφορικών εκπομπών Dish Network κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο πολύ γνωστών add-ons του Kodi: στο ZemTV και το TVAddons.ag. Με τη μήνυση κατηγορούν το ZemTV για άμεση παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και το TVAddons για τη διανομή πειρατικού υλικού μέσω προσθέτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση προκάλεσε σοκ σε πολλούς προγραμματιστές προσθέτων, οι περισσότεροι από τους οποίους κυκλοφορούν το λογισμικό τους ως χόμπι χωρίς κάποιο οικονομικό κίνητρο. Έτσι μια πιθανή αγωγή που μπορεί να καταλήξει σε πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων δεν βοηθάει στο να βρουν επιπλέον κίνητρα για περαιτέρω ανάπτυξη των προσθέτων (add-ons).

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί αρκετά add-ons έκλεισαν τις τελευταίες ημέρες. Ένα λοιπόν από τα πρόσθετα που διέθετε το TVAddons.ag στον κάθε ενδιαφερόμενο ήταν και το Phoenix, που έδινε πρόσβαση σε εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Τις τελευταίες μέρες το συγκεκριμένο πρόσθετο μαζί με μερικά άλλα σταμάτησε να λειτουργεί, και ο προγραμματιστής του Cosmix δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπό το πρίσμα των τρεχουσών γεγονότων αποφασίσαμε να κλείσουμε τον Phoenix. Δεν ήταν κάτι εύκολο για μας».

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης