Λευτέρης Ξυκομηνός

To EuroVR 2016, το μεγαλύτερο συνέδριο Εικονικής, Επαυξημένης και Μεικτής Πραγματικότητας στην Ευρώπη, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του, δίνοντας το στίγμα για τις πρωτοποριακές εξελίξεις που αναμένονται τα επόμενα χρόνια στον κλάδο αλλά και τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρουν οι τεχνολογίες του εικονικού κόσμου.
Ο Ευρωπαϊκός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για την Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα – European Association for Virtual Reality and Augmented Reality (ΕuroVR) πραγματοποίησε για 14η συνεχόμενη χρονιά το συνέδριο EuroVR2016 στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα, στις 22 – 24 Νοεμβρίου 2016, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συνέδριο EuroVR2016, το οποίο έχει πλέον εδραιωθεί ως το ετήσιο «ραντεβού» για την προβολή των τελευταίων εξελίξεων στη γλώσσα της Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας, παρουσιάστηκαν τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής έρευνας και οι καινοτομίες της ευρωπαϊκής και διεθνούς βιομηχανίας σε μια σειρά από διάφορες θεματικές και σημαντικές ενότητες που αποτέλεσαν ένα μικρό δείγμα του μέλλοντος της ανθρώπινης κοινωνίας.
Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή κοινότητα και τη διεθνή αγορά, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ριζικές αλλαγές που θα φέρει η γλώσσα της Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας σε μια σειρά από πεδία και τομείς της ζωής μας, στον τρόπο που διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε και καταναλώνουμε, στις Μεταφορές, στον Τουρισμό, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στην Τέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνέδριο άνοιξε ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου. Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχώρισαν ο Καθηγητής κ. Bernd Froehlich, Professor Καθηγητής Computer Science στο Πανεπιστήμιο Bauhaus-Universität Weimar, η Δρ. Betty Mohler Tesch, Επικεφαλής της ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας Space and Body Perception του Ινστιτούτου Max Planck Institutes for Biological Cybernetics and Intelligent Systems, η Δρ. Μαρία Ρούσσου, Επίκουρη Καθηγήτρια στον τομέα των Υπολογιστικών Συστημάτων και Εφαρμογών στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Guido Rosales, Cross-Cultural and Global Marketing Leader, Καθηγητή E-Business στο Universitat Pompeu Fabra – UPF και Ιδρυτή της συμβουλευτικής εταιρείας Top Line Marketing.

Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου ήταν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Ευρωπαϊκός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός για την Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα. Ασημένιος χορηγός ήταν η εταιρεία Motion Tracking VICON.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου λειτούργησε παράλληλη έκθεση με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών του κλάδου όπως οι BARCO, HAPTION, ΜiddleVR, ΑRT, αλλά και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης