Μεγάλα προβλήματα σε Facebook, Instagram και Whatsapp παγκοσμίως

Μεγάλα προβλήματα σε Facebook, Instagram και Whatsapp παγκοσμίως

Αρκετοί χρήστες του Facebook και των θυγατρικών του Instagram και Whatsapp σε όλο σχεδόν τον κόσμο αντιμετώπισαν για περισσότερες από 10 ώρες δυσκολία πρόσβασης και λειτουργίας των εφαρμογών τους. Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18.00 ώρα Ελλάδας το απόγευμα της Τετάρτης και πολλοί χρήστες αδυνατούσαν πλέον να κάνουν αναρτήσεις.

Έπειτα από πολλά παράπονα χρηστών, μέσω του Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν εξήγησε την αιτία του. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.

Θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό ήταν το 2008, όταν είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες κι όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα.

Τα προβλήματα ήταν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC. Προβλήματα μικρότερης κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι το Facebook, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο, τα οποία είχαν αποδοθεί σε «ζητήματα του δικτύου» και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή αντίστοιχα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 09:24