Πριν μερικές ημέρες, η Meta Platforms Inc. είχε ανακοινώσει μέσω της ετησίας αναφοράς της ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται σε ισχύουσες ή νέες συμφωνίες για τη μεταφορά των δεδομένων ανάμεσα σε Αμερική και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να συνεχίσει να προσφέρει τα πιο σημαντικά της προϊόντα και υπηρεσίες, όπως το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, η Meta διευκρίνισε μέσω δήλωσης εκπροσώπου της στα Μέσα πως δεν επιθυμούν, ούτε και έχουν κάποιο σχέδιο αποχώρησης από την Ευρώπη.
 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε, ούτε έχουμε κάποιο σχέδιο αποχώρησης από την Ευρώπη, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Meta, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες, βασίζονται σε μεταφορές δεδομένων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για να λειτουργούν κάποιες παγκόσμιες υπηρεσίες. Όπως και άλλες εταιρείες, έχουμε ακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και βασιζόμαστε σε Τυπικές Συμβατικές Ρήτρες, αλλά και στις απαραίτητες διασφαλίσεις δεδομένων για τη λειτουργία μιας παγκόσμιας υπηρεσίας. Ουσιαστικά, οι επιχειρήσεις χρειάζονται σαφείς, παγκόσμιους κανόνες για την προστασία των διατλαντικών ροών δεδομένων μακροπρόθεσμα, και όπως περισσότερες από 70 ακόμα εταιρείες μέσα από ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, παρακολουθούμε στενά τον πιθανό αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές μας δραστηριότητες, καθώς προχωρούν αυτές οι εξελίξεις».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης