Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Microsoft βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας εξαγοράς του LinkedIn. Καθώς πρόκειται για εταιρείες με διεθνή παρουσία, οι Microsoft και LinkedIn πρέπει να πάρουν έγκριση από διάφορες χώρες όπου δραστηριοποιούνται, ώστε να κλείσει οριστικά το deal.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία έγκριση που δηλώνει ότι η συμφωνία δεν παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους κάποιας χώρας. Η Αμερική, ο Καναδάς και η Βραζιλία έχουν ήδη εγκρίνει τη συμφωνία, και τώρα σειρά έχει να εξεταστεί η υπόθεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη η Κομισιόν εξετάζει το θέμα, με διορία απάντησης στις 22 Νοεμβρίου. Αν κρίνει ότι προκύπτουν σοβαρές ανησυχίες, τότε μπορεί να καθυστερήσει την οριστικοποίηση, διεξάγοντας μία πιο ενδελεχή έρευνα.

Η Salesforce, που έχασε το LinkedIn εξ αιτίας της Microsoft, κατηγορεί την τελευταία ότι με αυτή την εξαγορά απειλεί τον ανταγωνισμό και την καινοτομία. Η δε Microsoft υποστηρίζει ότι υπάρχει ουκ ολίγος ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο χώρο, τόσο από το Facebook όσο και από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: infocom.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης