H γερμανική εταιρεία επιχειρησιακών λογισμικών, SAP, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Apple για να φέρει το iOS στη βάση χρηστών της SAP. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σχεδόν δύο χρόνια μετά την παρόμοια συμφωνία μεταξύ της Apple και της IBM. Ο Πρόεδρος της SAP, Steve Lucas, αναφέρει ότι ενώ είναι πολύ φυσιολογικό να παρατηρήσει κανείς ομοιότητες ανάμεσα στις δύο αυτές συμφωνίες, υπάρχουν παράλληλα και μεγάλες διαφορές.

Για αρχή, η SAP έχει αναπτύξει μια cloud πλατφόρμα, μέσω της οποίας έχουν πρόσβαση σε όλο το λογισμικό, που έχουν αναπτύξει, από εφαρμογές για τον προγραμματισμό πόρων μέχρι το Success Factors και το Concur. Κατά τη γνώμη του πρόκειται για καθοριστικό παράγοντα διαφοροποίησης. Ο Lucas συνεχίζει πως σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να φέρουν την επανάσταση στον τομέα της εργασίας με το iPad και το iPhone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν μιλάμε για πωλήσεις hardware σε εταιρείες, συνήθως αναφερόμαστε σε PC, άρα σε περιοχή της Microsoft. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει την Apple να φέρει το δικό της hardware σε αυτό το χώρο. Οι 2 προαναφερθείσες συνεργασίες έχουν να κάνουν με την τεράστια απήχηση των iPhone και iPad, που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε εργασιακούς χώρους.

Πολλές εταιρείες έχουν αναγκαστεί να αναπτύξουν δικές τους custom εφαρμογές για τις ανάγκες τους. Η SAP έχει υποσχεθεί την ανάπτυξη τουλάχιστον 100 εφαρμογών, που θα βοηθήσουν την Apple σε αυτόν τον τομέα, ενώ παράλληλα εξίσου σημαντική είναι και η εκπαιδευτική πλευρά, καθώς η SAP προσφέρει εκπαίδευση για προγραμματιστές σε iOS περιβάλλον, ώστε να μάθουν να χειρίζονται το HANA iOS SDK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης