Τo Πανεπιστήμιο Stanford σε συνεργασία με τη Samsung κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα τεχνολογία οθόνης, που φτάνει σε ανάλυση τα 10.000 pixels/ίντσα! Αν σκεφτούμε ότι μια οθόνη κινητού με μεγάλη πυκνότητα φτάνει περίπου τα 500 ppi, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι στα 10.000 το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να εντοπίσει σε καμία περίπτωση αυτό που ονομάζεται “screen door effect”.
 

Η τεχνολογία newOLED, όπως ονομάζεται χρησιμοποιεί φιλμ για να εκπέμπει λευκό φως μεταξύ ανακλαστικών στρωμάτων: ενός ασήμι και ενός ανακλαστικού μετάλλου με αυλακώσεις σε πολύ μικρό μέγεθος. Αυτή η «οπτική επιφάνεια» αλλάζει τις ανακλαστικές ιδιότητες και επιτρέπει σε συγκεκριμένα χρώματα να περνούν μέσω των pixels. Ο σχεδιασμός επιτρέπει πολύ υψηλότερη πυκνότητα απ’ ό,τι έχουμε σε οθόνες OLED RGB σε κινητά και δεν επηρεάζει τη φωτεινότητα στον βαθμό που βλέπουμε στις OLED τηλεοράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η τεχνολογία θα ήταν ιδανική για VR και AR, δημιουργώντας μια σχεδόν «άψογη» εικόνα, όπου δεν θα διακρίνεται το “screen door effect” ή μεμονωμένα pixel.

Η Samsung ήδη ετοιμάζει μια τέτοια “full-size” OLED οθόνη με πυκνότητα 10.000 ppi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης