Οι κορυφαίοι κατασκευαστές και επωνυμίες καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών Foxconn, Nikon, Scenera, Sony Semiconductor Solutions και Wistron ανακοίνωσαν στις 6 Μαρτίου 2018 τη συνεργασία τους για την κυκλοφορία ενός νέου οικοσυστήματος που θα βοηθήσει την εισαγωγή της νέας γενιάς έξυπνων φωτογραφικών μηχανών στην αγορά.

Η Ένωση NICE πρόκειται να καθιερώσει ένα νέο πρότυπο προδιαγραφών για τα επερχόμενα προϊόντα και εφαρμογές έξυπνων φωτογραφικών μηχανών, προσδιορίζοντας παράλληλα τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κύρια στοιχεία της προδιαγραφής της Ένωσης NICE είναι να επιτύχει τη διαχείριση των τεράστιων όγκων δεδομένων που αποτυπώνονται από τις έξυπνες φωτογραφικές μηχανές, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες για αυξημένο εύρος ζώνης και χωρητικότητα αποθήκευσης. Για παράδειγμα, θα εξασφαλίσει ότι για τα δεδομένα που αποτυπώνονται θα μπορούν να παρέχονται πληροφορίες λειτουργίας σκηνής, ευρετήριο, δυνατότητα αναζήτησης με απεικόνιση εικονιδίων και ασφαλής αποθήκευση στο cloud με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας του τελικού χρήστη. Θα ορίσει επίσης καλά δομημένα επίπεδα και συνδέσεις για την επεξεργασία της αποτύπωσης εικόνων, εξασφαλίζοντας στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε video από πολλαπλές φωτογραφικές μηχανές.

Η Ένωση NICE σκοπεύει να ανανεώσει την αγορά των έξυπνων φωτογραφικών μηχανών, μειώνοντας τις απαιτήσεις εισόδου για τους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών, τους παρόχους σέρβις και τις εφαρμογές τρίτων, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει να αυξηθεί η ανάπτυξη μαζικά συμβατών συσκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Takami Tsuchida, Sector Manager του Τομέα Marketing της Επιχειρηματικής Μονάδας Απεικόνισης της Nikon σχολίασε: «Η Nikon δεν συμβάλλει μόνο σε προϊόντα απεικόνισης, όπως οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά και στη βελτίωση της φωτογραφικής κουλτούρας παγκοσμίως, παρέχοντας online υπηρεσίες κοινής χρήσης εικόνων. Πιστεύουμε ότι υπάρχει εξαιρετική δυναμική για τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου με μια εύρωστη λύση δικτύου στο cloud με βάση τα πρότυπα NICE, ειδικά δεδομένης της προόδου που συντελείται συνεχώς στον τομέα των έξυπνων συσκευών».

Οι εκπρόσωποι και των πέντε ιδρυτικών οργανισμών συνεργάζονται στενά για να δημιουργήσουν την υποδομή και να ορίσουν κατευθυντήριες οδηγίες για τις προδιαγραφές NICE. Με δραστηριότητες στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, η Ένωση NICE θα είναι ανοικτή σε όλες τις εταιρείες και τις ομάδες συμφερόντων του οικοσυστήματος που επιθυμούν να συμμετάσχουν υιοθετώντας τις προδιαγραφές και συμβάλλοντας σε αυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης