Η NortonLifeLock και η Avast κατέληξαν σε συμφωνία συγχώνευσης ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά όλων των μετοχών της Avast από τη NortonLifelock με σκοπό τη δημιουργία μιας ακόμα μεγαλύτερης φίρμας που θα ασχολείται με την ψηφιακή ασφάλεια.

«Με αυτή τη συνεργασία μπορούμε να ενισχύσουμε την πλατφόρμα ψηφιακής ασφαλείας και να διαθέσουμε τις υπηρεσίες μας σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες», δηλώνει ο Vincent Pilette, CEO της NortonLifeLock. «Θα έχουμε, επίσης, τη δυνατότητα να επιταχύνουμε περαιτέρω την εξέλιξη της ψηφιακής ασφάλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγχώνευση αυτή αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία antivirus προϊόντων με τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο εταιρειών, καλύπτοντας ουσιαστικά τα μελανά σημεία των προηγούμενων projects τους όσον αφορά στην ασφάλεια, με την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ransomware που την τελευταία χρονική περίοδο έχει επηρεάσει εταιρείες και ιδιώτες.

Η Avast ιδρύθηκε στην Τσεχία και πλέον μετράει 11 χρόνια στον χώρο. Η NortonLifeLock έχει κλείσει 30 χρόνια στη συγκεκριμένη αγορά και από το 1991 μέχρι και σήμερα αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για την αγορά antivirus προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης