Η Apple προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Κίνα θα επηρεάσουν τις προβλέψεις για τα έσοδα της εταιρείας.
 

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε ότι επηρεάστηκε η παραγωγή και οι πωλήσεις και ότι “θα περιοριστεί προσωρινά η παγκόσμια παραγωγή των iPhone”. Η Apple έτσι γίνεται η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που αναφέρει ότι θα επηρεαστεί από την επιδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple, η οποία είχε προβλέψει έσοδα ρεκόρ ύψους έως 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο, δεν αποκάλυψε τις πιθανές επιπτώσεις.

“Δεν περιμένουμε να φτάσουμε πλέον τα νούμερα που είχαμε προβλέψει για το τρίμηνο που τελειώνει τον Μάρτιο”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, προσθέτοντας ότι «εντοπίζουν βραδύτερη επιστροφή στην κανονικότητα» από ό, τι αναμενόταν.

Με τα περισσότερα καταστήματα στην Κίνα είτε να παραμένουν κλειστά, είτε να λειτουργούν σε μειωμένες ώρες, οι πωλήσεις των προϊόντων της Apple θα είναι χαμηλότερες, ανέφερε η εταιρεία.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple δήλωσε ότι “ενώ οι εγκαταστάσεις των συνεργατών μας για τις κατασκευές iPhone βρίσκονται εκτός της επαρχίας Hubei – και ενώ όλες αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν ξανανοίξει – επανέρχονται πιο αργά από ό, τι περίμεναν.

“Όλα τα καταστήματά μας στην Κίνα και πολλές από τις συνεργατικές μας επιχειρήσεις έχουν κλείσει”, πρόσθεσαν. “Επιπλέον, τα καταστήματα που είναι ανοιχτά λειτουργούν με μειωμένο ωράριο και με πολύ χαμηλότερη κίνηση. Σταδιακά, ανοίγουμε τα καταστήματα λιανικής πώλησης ξανά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε».

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο ιός μπορεί να μειώσει τη ζήτηση για smartphones κατά το ήμισυ κατά το πρώτο τρίμηνο στην Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι άλλος τομέας που έχει επηρεαστεί. Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, ο κατασκευαστής βαρέων μηχανημάτων JCB είπε ότι κόβει την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω έλλειψης εξαρτημάτων από την Κίνα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης