Από 1-1-2021 ισχύουν οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Δείτε παρακάτω σε μορφή ερωτοαπαντήσεων τα σημαντικότερα σημεία τα οποία αφορούν τα νέα διπλώματα.

1. Ποιες είναι οι κατηγορίες των διπλωματών;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ. Οι κατηγορίες διπλωμάτων στην ανοιχτή κατηγορία (open category), η οποία χαρακτηρίζεται χαμηλού ρίσκου, χωρίζονται σε 3 υποκατηγορίες τις Α1, Α2 και Α3 και πιο συγκεκριμένα έχουμε: i)Την υποκατηγορία Α1 στην οποία ανήκουν τα drone με βάρος μέχρι 250 γραμμάρια, η οποία χωρίζεται σε drone με δυο διαφορετικές σημάνσεις: α) σήμανση C0 : 0-250 γραμμάρια και β) σήμανση C1: 250-900 γραμμάριαii) Την υποκατηγορία Α2 στην οποία ανήκουν τα drone με βάρος από 900 γραμμάρια έως 4 κιλά και έχουν σήμανση C2iii) Την υποκατηγορία Α3 στην οποία ανήκουν τα drone με βάρος από 4 – 25 κιλά και έχουν σήμανση C3 και C4.

2. Απαιτείται και από τον ερασιτέχνη χειριστή να βγάλει δίπλωμα;

Απ. Ναι απαιτείτε και από τον ερασιτέχνη. Η περίπτωση που δεν απαιτείται είναι όταν το drone είναι κάτω από 250gr και δεν φέρει κάμερα καταγραφής ή έχει χαρακτηριστεί ως παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3.Για τον επαγγελματία τι ισχύει;

Απ. Δεν υπάρχει ακόμα Επαγγελματικό δίπλωμα και πιο συγκεκριμένα μέχρι να ενεργοποιηθούν στην χώρα μας η Ειδική και Πιστοποιημένη κατηγορία, όλοι οι χειριστές ΣμηΕΑ θα βγάζουν διπλώματα της ανοιχτής κατηγορίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο idrones.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης