Επενδυτές έχασαν 190 εκατ. δολάρια έπειτα από τον θάνατο ιδρυτή μιας εταιρείας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ο οποίος δεν μοιράστηκε ποτέ τον κωδικό ασφαλείας του και η πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή του είναι αδύνατη, όπως αναφέρει το CoinDesk.

Ο Gerald Cotten, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της QuadrigaCX πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω επιπλοκών της νόσου του Crohn, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο Facebook. Η QuadrigaCX, η οποία κήρυξε πτώχευση στις 31 Ιανουαρίου, είχε σκοπό να απλουστεύσει τις αγοραπωλησίες σε bitcoin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Gerald Cotten, CEO της QuadrigaCX, πέθανε και πήρε μαζί του... 190 εκατ. δολάρια

H QuadrigaCX χρωστά σε πελάτες της περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση που παρέδωσε η χήρα του αποθανόντος, Jennifer Robertson. Η Robertson αναφέρει ότι ο Cotten ήταν ο μόνος υπεύθυνος για τη διαχείριση των νομισμάτων και του κεφαλαίου.

Η Robertson κατά συνέπεια δεν διαθέτει τα αρχεία της QuadrigaCX ή των συνεργαζόμενων εταιρειών και δεν γνωρίζει τον κωδικό ασφαλείας ή αποκατάστασης για τον ασφαλισμένο υπολογιστή του Cotten. Η εταιρεία αναφέρει στο site της ότι εδώ και εβδομάδες προσπαθεί να εντοπίσει και να εξασφαλίσει τα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν τα έχει καταφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης