Ένας μεγάλος αριθμός των followers του Donald Trump στο Twitter μπορεί κάλλιστα να είναι πλαστός ή τουλάχιστον να μην είναι χρήστης της υπηρεσίας πραγματικά.Στην πραγματικότητα περίπου 5 εκατομμύρια από 24,1 εκατομμύρια followers του Twitter στο @realDonaldTrump είναι… «αυγά».

Ποια είναι αυτά τα «αυγά»; Όταν κάνετε πρώτα έναν λογαριασμό στο Twitter, το προεπιλεγμένο avatar είναι ένα αυγό, γιατί… το λογότυπο της ιστοσελίδας είναι ένα πουλί. Αν και αυτό δεν είναι περίεργο όταν φτιάχνετε τον λογαριασμό, παραμένει περίεργο όταν το κρατάτε για πολύ καιρό, διότι όλοι γνωρίζουν ότι κάποιος που φτιάχνει έναν λογαριασμό σε ένα κοινωνικό δίκτυο επιδιώκει να τον διαμορφώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mashable έκανε μια ανάλυση στο Twitter του Trump με την βοήθεια του SocialRank, ενός λογισμικού που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό του κοινού στο κοινωνικό δίκτυο.

Από τα 24,1 εκατομμύρια followers στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Trump έχει πάνω από 5 εκατομμύρια followers που έχουν avatars αυγό. Αυτό είναι το 20% των followers του. Συγκριτικά, ο Barack Obama στο λογαριασμό @POTUS44 του έχει 15 εκατομμύρια followers, εκ των οποίων 2,5 εκατομμύρια είναι τα αυγά. Ταυτόχρονα, η @HillaryClinton, η ανταγωνίστρια του Trump στο Λευκό Οίκο, έχει 2,1 εκατομμύρια αυγά από τα 13 εκατομμύρια followers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω στοιχεία δείχνουν επίσης ότι σχεδόν 4,8 εκατομμύρια από τους followers του Trump ποτέ δεν έχουν γράψει ένα tweet.

Το Mashable έψαξε και για άλλα θέματα σχετικά με τους followers του. Για παράδειγμα, πάνω από 118.000 ζουν στην πόλη της Νέας Υόρκης και πάνω από 518.000 στην Καλιφόρνια. Παρά την στάση του προς το Μεξικό, πάνω από 148.000 άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα τον έχουν ακολουθήσει, καθώς και πάνω από 26.000 Ρώσοι. Από τους διεθνείς λογαριασμούς που ακολουθούν το σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, πάνω από 223.000 έχουν tweet-άρει στα ρωσικά και 1,1 εκατομμύρια στα ισπανικά.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης