Τη δέσμευση της να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας μέσω της ανάπτυξης υποδομών υπέρ – υψηλών ταχυτήτων επιβεβαίωσε η WIND Ελλάς, καταθέτοντας πλήρες επενδυτικό πλάνο για δίκτυο οπτικών ινών (FFTx) στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

O Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Εταιρικών πελατών της WINDΤο επενδυτικό πλάνο κατατέθηκε στην ΕΕΤΤ στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας του κανονισμού “Vectoring”,  η οποία θα καθορίσει τον οδικό χάρτη για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας σε επίπεδο υποδομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας ήδη προγραμματίσει επενδύσεις για δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, που θα αγγίξουν το μισό δις. Ευρώ ως το 2022, η WIND Ελλάς στο πλάνο της για τις οπτικές ίνες αναφέρει αναλυτικά τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες θα επικεντρωθεί καθώς τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα αναπτύξει ώστε να προσφέρει ευρυζωνικές ταχύτητες που θα ξεκινούν από 100Μbps και θα φτάνουν το 1Gbps.

«Η τεχνογνωσία μας πάνω σε ευρυζωνικά δίκτυα και υποδομές σε συνδυασμό με την χρηματοοικονομική μας ευρωστία, μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών (FFTx) την επόμενη μέρα της σχετικής έγκρισης από την ΕΕΤΤ» δήλωσε σχετικά ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Εταιρικών πελατών της WIND. «Η ταχύτητα ανάπτυξης των νέων δικτύων είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ευκαιρίες να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης