Η Apple μπορεί να θεώρησε ότι το πρόβλημα με τις μπαταρίες και το update που μείωνε τις επιδόσεις των τηλεφώνων της ξεχάστηκε, όμως η Ιταλία δεν ξέχασε το #BatteryGate.

Οι Ιταλικές Αρχές Ανταγωνισμού επίσης αποφάσισαν να τιμωρήσουν και τη Samsung με πρόστιμο για τη λιγότερη γνωστή τακτική της (σε σχέση με της Apple), κατά την οποία επίσης μείωνε τις επιδόσεις των κινητών της με updates για κάποια τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο, πρότεινε στους χρήστες του Galaxy Note 4 να προβούν σε ενημέρωση και να εγκαταστήσουν το Android Marshmallow το 2016, το οποίο προκαλούσε σοβαρές δυσλειτουργίες για το τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, οι Ιταλικές Αρχές ερεύνησαν περαιτέρω και ανακάλυψαν ότι η Samsung “υπερ-χρέωνε” όσους επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο πρόβλημα για τις συσκευές που ήταν εκτός εγγύησης. Γι’ αυτόν τον λόγο η Samsung καλείται να πληρώσει 5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που μπορούν να επιβάλουν οι Ιταλικές Αρχές, όμως η Apple από την άλλη καλείται να πληρώσει το διπλάσιο πρόστιμο εξαιτίας δύο διαφορετικών υποθέσεων.

Το πρώτο έχει να κάνει με τα προβλήματα που είχαν οι χρήστες iPhone 6 και 6s που έκαναν την ενημέρωση σε iOS 10 και είχαν προβλήματα με απενεργοποίηση των συσκευών τους. Η Apple είχε αποφασίσει ότι ο τρόπος για να ελέγξει το πρόβλημα ήταν να μειώσει τις επιδόσεις των συσκευών χωρίς να ενημερώσει τους χρήστες.

Οι Ιταλικές Αρχές πιστεύουν ακράδαντα ότι η Apple ακολουθούσε συγκεκριμένες τακτικές για να ενισχύσει τις πωλήσεις των νεότερων συσκευών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επιπλέον, η Apple δεν είχε καταφέρει να ενημερώσει επαρκώς τους καταναλωτές για “κάποια βασικά χαρακτηριστικά των μπαταριών, όπως για τον μέσο χρόνο ζωής τους”. Δεν είχε αποσαφηνιστεί ο σωστός τρόπος για να “διατηρηθεί η πλήρης λειτουργία των συσκευών” σε σχέση με τα προβλήματα των iPhone 6 και 6s, το οποίο κατέληξε να φέρει στην Apple πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης